PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Αταλάντη


Το περιστατικό της Αταλάντης δεν είναι μόνο συγκλονιστικό, αλλά και ένα από τα πλέον σπάνια, αν όχι μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά. Και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι το γνωστό Αγγλικό περιοδικό ALIEN τεύχος 5 Νοέμβριος 1996 δημοσίευσε αυτό το περιστατικό, αλλά με λανθασμένα στοιχεία, πιθανόν από εσφαλμένη πληροφόρηση αφού αναφέρει ότι στην Αταλάντη έγινε συντριβή. Η πρώτη αναφορά μιλάει για 12-13 φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα που κάνουν την εμφάνιση τους στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης. Είναι το ένα πίσω από το άλλο ¨σαν βαγόνια τρένου¨. Συνεχίζουν την πτήση τους με κατεύθυνση την Βόρεια Ελλάδα. Είναι Κυριακή 2/9/90 αργά το απόγευμα και πετούνε πάνω από την Λαμία, τη Λάρισα, τη Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Καβάλα. Εκεί κάνουν στροφή και κατευθύνονται νότια. Περνούν από τα Ιωάννινα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Πάτρα και την νότια Πελοπόννησο. Εκεί κάνουν στροφή και παίρνουν αντίστροφη πορεία με προφανή κατεύθυνση την βόρεια Ελλάδα. Όμως ένα απρόοπτο γεγονός που αφορούσε την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα από αυτά καθώς περνούσαν από την Λαμία αλλοίωσε τον σχηματισμό τους από τον οποίο αποχώρησαν τρία (3) ΑΤΙΑ, εκείνο που καιγόταν και άλλα δυο τα οποία το συνόδευσαν προφανώς για λόγους ασφαλείας. Η επιτόπια έρευνα μετά από μερικές ημέρες με την βοήθεια των τοπικών ερευνητών Σταύρου Μίχα, δημόσιου υπάλληλου και Στέφανου Αντωνίου καθηγητή στα ΤΕΙ Λάρισας, ξεκίνησε με ένα απρόοπτο γεγονός. Ενώ κατεβαίναμε την πλαγιά του μικρού λόφου και πλησιάζαμε στον τόπο της προσγείωσης η Δέσποινα Μιχαηλίδου είπε ότι δεν μπορούσε να μας ακολουθήσει άλλο γιατί μόλις κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο την έπιασε πονοκέφαλος ο οποίος καθώς προχωρούσαμε ήταν πιο έντονος και εκείνη την στιγμή που απέχαμε περίπου 200 μέτρα από το μέρος που πηγαίναμε ήταν πλέον πολύ δυνατός. Αυτό το γεγονός ήταν μια ένδειξη ότι στην περιοχή είχε δημιουργηθεί ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο. Μετά από μερικά λεπτά αντικρίσαμε την κλασσική ταυτότητα που αφήνουν συνήθως τα ΑΤΙΑ όταν προσγειώνονται. Ο καμένος κύκλος ήταν εκεί αδιάψευστος μάρτυρας της νυκτερινής επίσκεψης των ΑΤΙΑ. Όμως εκτός από τον καμένο κύκλο μια πρόσθετη ένδειξη αποτελούσαν τα τρία δέντρα που ήταν μέσα στον κύκλο που ήταν καμένα, πεσμένα πάνω στο έδαφος, από τα οποία ο κορμός του ενός βρισκόταν σε απόσταση περίπου 1,5 μέτρου σαν να το παρέσυρε κάποια δυνατή δύναμη ενώ τα πιο κοντινά δένδρα ήταν ανέπαφα. Καθώς συζητούσαμε μήπως όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα κάποιας μικρής πυρκαγιάς ο κ. Γλουστιανός, ο ιδιοκτήτης του χωραφιού μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι ο καμένος κύκλος τα καμένα δέντρα και ορισμένα σημεία μέσα στον κύκλο που ήταν καμένα, δημιουργήθηκαν μετά το βράδυ τής 2ας Σεπτεμβρίου. Μας είπε ακόμα ότι όταν άκουσε το πρωί της Δευτέρας για τα νυχτερινά γεγονότα πήγε αμέσως στο χωράφι του στο οποίο υπήρχε ένα μεγάλο μεταλλικό στεφάνι με κομμάτια από κάποιο είδος πλαστικού, καλώδια και ένα αντικείμενο που έμοιαζε με κοχλία και αρκετά βισματάκια.


Αυτόπτης μάρτυρας στην προσγείωση ήταν ο κτηνοτρόφος κ. Τράντος Καρατράντος, ο οποίος αφηγείται: « αργά το βράδυ αντικρίσαμε 12 με 14 φωτεινά πράγματα να  περνάνε σε ύψος πολύ χαμηλό και με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την σκηνή στην οποία μένουμε τώρα το καλοκαίρι. Σύντομα το ένα από αυτά επέστρεψε. Έβγαζε
φλόγες και έπεσε στον απέναντι λόφο. Σχεδόν αμέσως επέστρεψαν και τα υπόλοιπα τα οποία το κύκλωσαν σα να προσπαθούσαν να το προστατέψουν. Από μένα απείχαν περίπου 700 μέτρα. Διέκρινα κάτι σαν ανθρώπινες σκιές να μπαίνουν και να βγαίνουν συνεχώς από αυτά τα πράγματα που ήταν στρογγυλά και είχαν περίπου το μέγεθος ενός τρακτέρ. Εγώ είχα οπλίσει την καραμπίνα μου για να τα χτυπήσω αν έρχονταν προς το μέρος μου γιατί φοβήθηκα μήπως μας κάνουν ζημιά. Δεν ξέρω τι ήταν ούτε από πού ήρθαν αλλά το κράτος πρέπει να ερευνήσει το περιστατικό».
Η σύζυγος του κ. Καρατράντου, Ζωή, υπήρξε πολύ πιο αποκαλυπτική: «κατά τις 9.30 το βράδυ είδαμε στον ουρανό κάτι φωτεινά αντικείμενα που πετούσαν με μεγάλη ταχύτητα. Προσπάθησα να τα μετρήσω αλλά δεν προλάβαινα, τόσο γρήγορα πετούσαν. Μέτρησα μόνο 13. Δεν φαινόταν να έχουν υλική υπόσταση. Είχαν όμως πολύ δυνατά φώτα, συνηθισμένου χρώματος που έσχιζαν σαν προβολείς τον ουρανό από τη μια μεριά στην άλλη. Τέτοιο φως δεν είχα ξαναδεί στην ζωή μου. Πέρασαν από πάνω μας και έφυγαν. Μετά από ένα τέταρτο και ενώ είχαμε καθίσει να φάμε ακούσαμε τρεις διαδοχικές εκρήξεις. Σκεφτήκαμε ότι κάποιοι μπορεί να έριξαν τίποτε δυναμίτες και συνεχίσαμε να τρώμε στην ύπαιθρο. Αμέσως φάνηκε στον ουρανό ένα κατακόκκινο αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα που είχαν περάσει, που έμοιαζε σα να είχε πάρει φωτιά. Σταθήκαμε και το κοιτούσαμε. Φαινόταν να είχε πάθει βλάβη και μετά από λίγο έπεσε στο έδαφος, αρκετά κοντά μας. Καιγόταν βγάζοντας μαύρο καπνό, λες και καίγονταν λάστιχα. Σηκωθήκαμε να το δούμε γιατί είχε πέσει στο διπλανό λόφο, ούτε ένα χιλιόμετρο μακριά. Μετά από λίγη ώρα ήρθαν πετώντας με μεγάλη ταχύτητα σαν αστέρια, και τα αλλά, τα μικρότερα, και περικύκλωσαν το μεγάλο, αλλά πάλι δεν μπόρεσα να τα μετρήσω. Είχε βγει το φεγγάρι και μπόρεσα και τα είδα καθαρά. Εκεί όπου προσγειώθηκαν σχημάτισαν κύκλο και φώτιζαν έντονα την περιοχή γύρω από το μεγάλο αντικείμενο. Έμοιαζε να έχουν σχηματίσει ένα τείχος που εμπόδιζε τη φωτιά να εξαπλωθεί. Πολύ κοντά τους υπήρχαν καλαμιές που μπορούσαν να μεταδώσουν τη φωτιά στα πεύκα.
Από ότι φάνηκε το πρωί, κάτι είχαν ρίξει στη γύρω περιοχή γιατί ο τόπος ήταν υγρός και η καλαμιά κολλούσε. Στεκόμασταν και παρακολουθούσαμε. Ο άνδρας μου φοβήθηκε ότι μπορεί να έρχονταν προς το μέρος μας. Άρπαξε το δίκαννο και κατευθύνθηκε προς το μέρος τους για να βλέπει καλύτερα. Μπροστά από το φλεγόμενο αντικείμενο φάνηκαν να περπατούν κάποιες σκιές, αλλά δεν μπορούσες να διακρίνεις αν ήταν άνθρωποι η κάτι άλλο. Οι σκιές αυτές κάτι έκαναν μέσα στο φωτεινό κύκλο που είχαν σχηματίσει γύρω από το μεγάλο αντικείμενο. Τα άγνωστα αντικείμενα παρέμειναν εκεί από τις 10.00 περίπου το βράδυ της Κυριακής έως τις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το πρωί υπήρχε μόνο λίγο καπνός. Ο αδερφός μου Ηλίας Γιαννουλάκος που πήγε στην περιοχή όπου είχε πέσει το μεγάλο αντικείμενο, βρήκε εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό. Δίπλα στο σημείο πτώσεις ήταν ένα πεύκο με το κορμό καμένο χαμηλά. Ο αδερφός μου έπιασε το πεύκο και στο κορμί του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες σα να είχε καεί. Στην περιοχή της προσγείωσης υπήρχαν τρύπες στο έδαφος σε κυκλική διάταξη (με βουναλάκια χώματος γύρω από το χείλος της κάθε τρύπας) που έμοιαζαν να έχουν γίνει από τρυπάνι. Ένα εξάρτημα που βρήκε ο αδερφός μου και το παρέδωσε στις αρχές είχε χαραγμένο πάνω του ένα σήμα: ένα κύκλο, με δυο διαμετρικά αντίθετες κεραίες, που είχε μέσα του ένα σχήμα σαν κεραυνό».

Ο κ. Τρ. Καρατράντος σε άλλο σημείο της περιγραφής του συμπληρώνει: « αυτά τα τρακτέρια, όπως είπα, είχαν πολλά και μεγάλα φώτα μέσα τους και ήταν γεμάτα τζάμια. Είμαστε σίγουροι ότι επέβαιναν άτομα, γιατί εκεί που χτυπούσαν οι προβολείς βλέπαμε να κινούνται σκιές μικροσκοπικών πλασμάτων που δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν ανθρωπάκια ή ρομπότ… Παρακολουθούσαμε τις κινήσεις από τα ανθρωπάκια που προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά, ρίχνοντας ένα υγρό το οποίο έκανε την κάπνα κόκκινη – μαύρη».

Ο ¨πατριάρχης¨ της οικογένειας Καρατράντου, Κοσμάς Καρατράντος, είπε ότι μέτρησε τα αντικείμενα και τα βρήκε 12 ή 13. Σάστισε όταν τα είδε να μπαίνουν στο φεγγάρι. Τα παρακολουθούσε που επέστρεφαν και κατέβηκαν, αλλά επειδή τραβούσε πολύ η ιστορία πήγε για ύπνο. Η μικρή Ειρήνη (9 ετών τότε) είπε ότι «ήταν πανσέληνος και φαινόντουσαν τα πάντα. Ήταν σαν χαρταετός που πήγε και χώθηκε μέσα στο φεγγάρι και μετά γύρισε κι έπεσε εκεί κάτω όπου και κάηκε». 
Την ίδια μέρα ο Ηλίας Γιαννουλάκος πήρε το στεφάνι, τα καλώδια, τον κοχλία, τα τύλιξε σε ένα πουκάμισο και τα παρέδωσε στην αστυνομία, όπου τα παρέλαβε, και μετά από μερικές μέρες εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, και όπως λέγεται μεταφέρθηκαν στην Τανάγρα, για εξέταση. Όταν αργότερα φόρεσε το πουκάμισο του, του παρουσιάστηκαν αλλεργικές ενοχλήσεις.
Όταν μαθεύτηκε το περιστατικό με το ΑΤΙΑ προσήλθε πολύς κόσμος από τα γύρω μέρη. Μερικοί από αυτούς βρήκαν και άλλα αντικείμενα, τα οποία κράτησαν σαν αναμνηστικά. Η πρόσβαση στο σημείο ατυχήματος είναι αρκετά δύσκολη γιατί δεν υπάρχει αυτοκινητόδρομος. Σε διάφορα σημεία υπήρχε το υγρό πυρόσβεσης που χρησιμοποίησαν τα πληρώματα των σκαφών. Επρόκειτο για ένα πηχτό άσπρο υγρό, σπογγώδους υφής, το οποίο έμοιαζε με χιλιάδες φυσαλίδες, σαν από τριμμένο φελιζόλ. Όποιος το έπιανε με τα χέρια του ένιωθε φαγούρα και το χέρι του έβγαζε φουσκάλες και κοκκινίλες. Τα διάφορα εξαρτήματα τα παρέλαβε ο υπαστυνόμος Λουλακούδης, διότι ο διοικητής ήταν σε άδεια. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδος κ. Παν. Πανέτσο, ο οποίος ζήτησε από τον εισαγγελέα Λαμίας να δώσει τις δέουσες εντολές, για προκαταρκτική εξέταση των μαρτύρων.        



ΠΟΡΙΣΜΑ Κ.Ε.Τ.Α (ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ)
Το Κ.Ε.Τ.Α. που εδρεύει στην Τανάγρα, στις 19/10/1990 έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα των εξετάσεων το οποίο αναφέρει:
 
  • α. Τμήμα θηλυκού συνδέσμου (κονέκτορ) διαμέτρου 11 εκατοστών ο οποίος αποτελείται από μια κεντρική βάση στήριξης και πολλά πίνς (ακροδέκτες). Πάνω σε αυτό το τμήμα υπάρχουν ανάγλυφοι αραβικοί αριθμοί (1,2,3,..). Είναι από ορείχαλκο και επαργυρωμένα.
  • β. μια σειρά πολύκλωνα χάλκινα επάργυρα καλώδια που είχαν συγκολληθεί με τα αντίστοιχα πίνς. Το μολύβι της συγκόλλησης εξαχνώθηκε από την θέρμανση. Το μονωτικό παρέμβλημα των καλωδίων αποτελείται από ίνες μεταξωτής υφής και τεφλόν.
  •  γ. ένα ελαστικό καμένο στήριγμα καλωδίων κυλινδρικής μορφής (κάτι σαν κολιέ).
  • δ. μια χαλύβδινη στεφάνη που περιέβαλε το ελαστικό στήριγμα.
  • ε. τρεις χαλύβδινους πίρους μήκους 10 εκατοστών. Στο κάτω μέρος υπάρχει σπείρωμα με δυο αντίστοιχα ρυθμιζόμενους δαχτύλιους. Πάνω σε αυτό το μέρος είναι χαραγμένο το ελληνικό γράμμα Φ.
Η έκθεση του Κ.Ε.Τ.Α. με βάση τα ευρήματα και τη μελέτη τους καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:
 
·         1. πρόκειται για γήινη κατασκευή αφού υπάρχουν διάφορα γνωστά σύμβολα, γράμματα και αριθμοί.
·         2. είναι παλαιάς τεχνολογίας σχετικά, με βάση τα υλικά που το συνθέτουν και την επεξεργασία που έχουν υποστεί.
·         3. πρόκειται για υπολείμματα εξαρτημάτων παλαιού δορυφορικού μηχανισμού. Αυτό συνάγεται από το μέγεθος, τις καλωδιώσεις και την συναρμολόγηση.
·         4. ο δορυφορικός αυτός μηχανισμός, καταλήγει η έκθεση, είναι ευρωπαϊκής ή πιθανότατα σοβιετικής προέλευσης.
To συμπέρασμα τις 4ης παραγράφου σύμφωνα με το πόρισμα του Κ.Ε.Τ.Α. εξήχθη από το σπείρωμα στο οποίο οι στροφές είναι σε δέκατα του εκατοστού και αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται μόνο στην Ευρώπη ενώ αλλού η μέτρηση γίνεται σε ίντσες.
Σχετικά με το γράμμα Φ είναι γνωστό ότι το ρωσικό είναι όμοιο με το ελληνικό.
Ο προσεκτικός αναγνώστης του πορίσματος του Κ.Ε.Τ.Α. θα διαπιστώσει αρκετά επιλήψιμα σημεία. Για παράδειγμα πουθενά δεν γίνεται λόγος για την ύπαρξη του εμβλήματος του κεραυνού. Σημειωτέων ότι το έμβλημα αυτό έχει παρατηρηθεί σε ορισμένα ΑΤΙΑ.
Στο πόρισμα γίνεται λόγος για σοβιετικό τεχνητό δορυφόρο που έπεσε και κάηκε. Η εξήγηση αυτή δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει, γιατί πως είναι δυνατόν ένας κατεστραμμένος τεχνητός δορυφόρος να προσγειωθεί και αφού αυτοεπισκευασθεί να επαναπογειωθεί; Αν δεχτούμε ότι όντως ήταν δορυφόρος θα πρέπει στην συνέχεια να δεχτούμε ότι οι δορυφόροι έχουν πληρώματα που επισκευάζουν και σβήνουν ταυτοχρόνως φωτιές. Εκτός και αν η οικογένεια Καρατράντου έπαθε ομαδική παράκρουση. Αν δεχτούμε ότι ήταν δορυφόρος που έμεινε στο έδαφος και καήκε, η άτρακτος πως εξαφανίστηκε; Που είναι τα υπολείμματα  της ατράκτου;   

Aπο την περιοχή της Αταλάντης υπάρχει μια ακόμα μαρτυρία. Ξημερώματα της Δευτέρας (στις 4.00) λίγη ώρα αφότου είχαν αποχωρήσει τα ΑΤΙΑ, 8 άτομα που ψάρευαν μέσα σε 2 βάρκες στο βόρειο Ευβοϊκό και συγκεκριμένα 1,5 μίλι από την ακτή του χωριού Χρόνια της Εύβοιας, δηλ. απέναντι από την Αταλάντη, έγιναν μάρτυρες ενός φωτεινού αντικειμένου. Όπως ανέφερε στον γράφοντα η κ. Τζένη Παναγοπούλου, «κάποια στιγμή άναψε ένα φως από το πουθενά, πάνω από τα βουναλάκια, προς το χωριό Χρόνια. Άναψε από μέσα προς τα έξω. Έβγαζε φως έντονο υπόλευκο. Είχε σχήμα ελλειψοειδές και το μέγεθος (από την απόσταση που είμαστε εμείς, περίπου 2 μίλια) ενός λαμπτήρα σαν αυτούς που βρίσκονται στις κολόνες των λεωφόρων. Συγκρίνοντας το με τα αεροπλάνα που περνούσαν κατά διαστήματα και φαίνονταν πολύ μικρά, αυτό πρέπει να ήταν πολύ μεγάλο. Έμεινε ακίνητο για 10 λεπτά και ήταν εντελώς αθόρυβο. Όπως άναψε έτσι έσβησε, αλλά αυτή τη φορά από έξω προς τα μέσα, και εξαφανίστηκε. Μας έκανε φοβερή εντύπωση, γιατί δεν είχαμε δει κάτι παρόμοιο. Την άλλη μέρα διαβάσαμε στις εφημερίδες για το περιστατικό στην Αταλάντη, που εξελίχθηκε πολύ κοντά σε εμάς, την ίδια περίπου ώρα».
Ταχυδρόμος αρ. 38, 20/9/90 – το Ανεξήγητο τ. 5 plus, - Σ. Μίχας – Σ. Αικατερινίδης   

Επικαιρότητα  : 4/9/1990
ΤΑ ΕΙΔΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
UFO όργωσαν την Ελλάδα
Καμιά ανακοίνωση από την αστυνομία και την αεροπορία.
 
Θεσσαλονίκη:  4/9/1990
Και όμως… τα UFO υπάρχουν! Σε αυτό συμφωνούν δεκάδες κάτοικοι της Μακεδονίας, από την Κοζάνη μέχρι την Χαλκιδική, που έτυχε, το βράδυ τής Κυριακής να έχουν στραμένα τα μάτια τους, στο συννεφιασμένο ουρανό της βόρειας Ελλάδας. Όλοι τους είδαν την ίδια ώρα ένα… ιπτάμενο τρένο! Μια σειρά από κιτρινοκόκκινα φώτα πετούσε στον ουρανό! «απίστευτο κι όμως αληθινό» υποστηρίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες.
«Μπερδεύτηκαν! Κάτι άλλο θα είδαν και το πέρασαν για UFO» αντιλέγουν οι γείτονες τους.   

                                                                             Σημάδια από την προσγείωση του αντικειμένου
Ο Αθανάσιος Πηγαδάς, 52 ετών, οδεύοντας προς την Κοζάνη την ώρα που περνούσαν τα ΑΤΙΑ δήλωσε «ντρεπόμουν να πω τι είδα. Όταν όμως άκουσα την είδηση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πήρα θάρρος και αποφάσισα να μιλήσω. Ήταν τεράστιο και έτρεχε στον ουρανό. Δεν είχα βγει καλά – καλά από το χωριό μου (Αιανή) όταν είδα λάμψεις στον ουρανό. Σταμάτησα το αυτοκίνητο, βρήκα έξω και έμεινα με το στόμα ανοικτό».

«Το είδα και εγώ» ισχυρίζεται ο ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων Αναστ. Δαρδαγιαννόπουλος από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει: «ίσως να μην πίστευα στα μάτια μου αν δεν ήταν μαζί μου όλη η οικογένεια μου. Νόμιζα ότι ήταν πομπή αεροπλάνων για το Ιράκ. Ήταν ένα παραλληλόγραμμο που έμοιαζε με σιδηρόδρομο. Είχε πολλά κοκκινοκίτρινα φωτάκια σε μήκος 50 μέτρων σα να έβλεπες ένα πλοίο στο σκοτάδι με φωτισμένα φινιστρίνια. Ξεπρόβαλε στο ύψος του Βερμίου και κατευθυνόταν νότια προς την Επανωμή. Πετούσε επί ένα λεπτό περίπου. Πάνω από τα Μουδανιά τα φώτα του άρχισαν να σβήνουν ένα – ένα από μπρος προς τα πίσω. Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα νόμιζα ότι ήταν ένας φλεγόμενος μετεωρίτης. Το κάθε φως είχε το μέγεθος αεροπλάνου. Το είδα από το σπίτι μου στο Νέο Ρύσιο».

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Σύμφωνα με ραδιοσταθμό της Αιτωλοακαρνανίας στην κορυφή του βουνού Αράκυνθος, ο Ευθύμιος Τσούνης με δυο στρατιωτικούς συγγενής του, το βράδυ της Κυριακής στις 10 παρατήρησαν συστοιχία 10 – 11 ιπτάμενων φωτεινών αντικειμένων που κινούντο με κατεύθυνση προς την Πάτρα. Παρόμοια παρατήρηση έγινε από τα ίδια άτομα στις 2 χτες τα ξημερώματα πάνω από το πεδίο βολής του 2/39 Συντάγματος Πεζικού που εδρεύει στο Μεσολόγγι. Τα περιστατικά αναφέρθηκαν στον αστυνομικό διευθυντή Μεσολογγίου, από όπου δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση.

                
                 Σημάδια από την προσγείωση του αντικειμένου

Συνέντευξη στο περιοδικό Ταχυδρόμος του τότε αστυνομικού διευθυντή της περιοχής Φθιώτιδας Π. Πανέτσου.

ΠΑΝΕΤΣΟΣ: Εμένα μου είπαν ότι ήταν ένα αντικείμενο σαν φωτεινό κυπαρίσσι και ότι σε κάποια φάση που έκανε προς τα πάνω αποσπάστηκε ένα τμήμα αυτού, έπεσε στο έδαφος και στη συνέχεια πήρε φωτιά. Έκαψε ορισμένα χόρτα σε απόσταση 200μ. Εκεί κάτοικοι τις περιοχής βρήκανε μερικά αντικείμενα, τα οποία είναι τα εξής: μια στεφάνη μεταλλική διαμέτρου 10 εκατοστών, η οποία στο εσωτερικό της είχε ένα μονωτικό ¨σφουγγάρι¨ από καλώδια. Στο κέντρο του σφουγγαριού αυτού υπήρχε ένα κενό το οποίο ίσως να ήταν κάποιος σωλήνας, που δεν βρέθηκε. Πάνω σε αυτή τη στεφάνη πρέπει να υπήρχαν τρεις βίδες 15 εκατοστών με κοχλίες στο επάνω μέρος. Επίσης βρέθηκαν ακροδέκτες καλωδίων, γύρω στα 40 κομμάτια. Αυτά τα αντικείμενα τα παραδώσαμε σε αξιωματικό της αεροπορίας που ήρθε από την Τανάγρα. Κάναμε και εμείς έρευνα στον χώρο αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Υποθέτουμε ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλα πράγματα, τα οποία κάποιοι τα πήρανε και δεν τα παρέδωσαν. Όλο το βράδυ καιγότανε αυτό το αντικείμενο στο σημείο που έπεσε. Τέλος πάντων, την ώρα της παραδόσεως ήμουνα εκεί, στην Αταλάντη. Οι αξιωματικοί που τα παρέλαβαν είπαν ότι δεν είναι αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας. Που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν γήινη προέλευση. Έπειτα μας είπανε ότι δεν προέρχονται από πολεμικό αεροπλάνο. Το απέκλεισαν. Όλα αυτά όπως έμαθα αργότερα, εστάλησαν στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, για περαιτέρω έρευνα. Θα τα εξετάσει επιτροπή. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι αποφάνθηκαν οι αρμόδιοι.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ : Το αντιμετώπισαν σοβαρά;

ΠΑΝΕΤΣΟΣ: Βεβαίως. Εξετάστηκε με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα, γιατί έχουμε να κάνουμε με σοβαρούς αυτόπτες μάρτυρες. Πήγα και εγώ σε εκείνο το σημείο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάτι έγινε εκείνο το βράδυ. Το είδανε στον Τυμφρηστό, το είδε και ένας δικός μας αστυνομικός ο οποίος ανέφερε σχετικά. Η πληροφορία είναι αληθινή: κάτι κινείτο στον ουρανό. Το είδανε κι από άλλα χωριά. Και όλοι συμφωνούν ότι ήταν σμήνος, χωρίς να προκαλεί θόρυβο. Είπανε μάλιστα ότι διέκριναν φωτάκια σαν μικρά παράθυρα και στο πίσω μέρος είχαν προβολείς.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ:  Τα κατέγραψε κανείς αυτά;

ΠΑΝΕΤΣΟΣ: Διατάχθηκε να γίνει ανάκριση από τον κ. εισαγγελέα η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί. Εγώ προσωπικά ενημέρωσα τον κ. Ζησιμόπουλο τον αντιεισαγγελέα ο οποίος παράγγειλε την προκαταρκτική εξέταση. Ελπίζουμε να διαπιστώσουμε τι είδους αντικείμενα ήταν αυτά. Γιατί εδώ που τα λέμε είχαμε και μια έναρξη πυρκαγιάς, πράγμα το οποίο ερευνάται. Αλλά μπορεί αυτό που έγινε να έχει σχέση και με την εθνική ασφάλεια κτλ. Θα ερευνηθεί από όλες τις πλευρές. Το αστυνομικό τμήμα της Αταλάντης θα εξετάσει τους μάρτυρες ( σημ. έχουν είδη καταθέσει δυο μάρτυρες οι οποίοι μίλησαν και στον Ταχυδρόμο) θα περιμένουμε και την απάντηση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για να τη συσχετίσουμε με το υπόλοιπο ανακριτικό υλικό.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: Εσείς προσωπικά τι πιστεύεται για όλα αυτά;

ΠΑΝΕΤΣΟΣ: Έχω δει και εγώ σε ώρα υπηρεσίας στην Αθήνα ένα τέτοιο παράξενο αντικείμενο. Το επιβεβαίωσαν και άλλοι γιατί εκείνο το βράδυ έκαναν ακρόαση σε κάποιον ασύρματο. Κι αυτό έγινε πριν από δυο χρόνια στην Κατεχάκη.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: Δεν συνέδεσαν αυτά που είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες με τις κινήσεις των αεροπλάνων που κατευθύνονται στον Περσικό Κόλπο;

ΠΑΝΕΤΣΟΣ: Όχι. Ούτε ανησύχησαν καν. Μεγάλη συζήτηση άρχισε να γίνετε από την στιγμή που βρέθηκαν τα αντικείμενα. Γιατί από ότι ξέρω πρώτη φορά ανακαλύπτονται αντικείμενα από UFO όπως τα λένε οι δημοσιογράφοι. Kατά τη γνώμη μου δεν είναι UFO αυτό. Μπορεί να είναι ένα άλλο μέσω το οποίο εμείς δεν γνωρίζουμε. Ίσως να μην είναι γνωστό σε εμάς αλλά να πετάει στον ουρανό. Μια γυναίκα που το είδε στον Τυμφρηστό είπε: «θα μας κάψει ο Θεός» και έτρεξε να κρυφτεί.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ: Με απασχολεί πολύ η τύχη αυτών των αντικειμένων. Τι έγιναν;

ΠΑΝΕΤΣΟΣ: Σας είπα τι μου ανέφερε ένας αξιωματικός της αεροπορίας, με τον οποίο επικοινώνησα: δεν είναι υψηλής τεχνολογίας. Αυτά τα βυσματάκια είναι αυτά που χρησιμοποιούν στην γη, αυτά που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι. Και οι βίδες… εγώ κράτησα ένα δείγμα, το έχω στο γραφείο μου. Θα σας το δείξω να το φωτογραφίσετε κιόλας εγώ δεν θέλω φωτογραφίες τις αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι.

πηγή: http://www.e-e-e.gr/x/index.html
Σωκράτης Αικατερινίδης εξωγήινα όντα στην Ελλάδα
http://www.huforc.gr