PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Νομός Έβρου


Οι παρακάτω αναφορές είναι ένα μικρό μόνο δείγμα από μια μεγάλη δεξαμενή αρχειοθετημένων περιπτώσεων εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα. Πηγή προέλευσης τους βιβλία ερευνητών, άρθρα περιοδικών του χώρου, διαδίκτυο, και το προσωπικό αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω. Οι αναφορές έχουν αναρτηθεί χρονολογικά από το σήμερα και προς τα πίσω. Επειδή μέρος του αρχειοθετημένου υλικού είναι αρκετά παλαιό, και επειδή εκείνη την εποχή προοριζόταν για προσωπική χρήση της ομάδας μας, σε μικρό μέρος των αναφορών απουσιάζει η πηγή προέλευσης. Σε περίπτωση που αναγνωρίζετε κάποια αναφορά και την πηγή της, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email erenzw2012@gmail.com  
 

ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ              ΠΕΡΙΟΧΗ:ΕΒΡΟΣ             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΜΑΙΟΣ 2013
ΠΗΓΗ:YOUTUBE 



ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ              ΠΕΡΙΟΧΗ:ΕΒΡΟΣ             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΜΑΙΟΣ 2013
ΠΗΓΗ:YOUTUBE




ΕΠΑΦΗ: 3ου ΤΥΠΟΥ          ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2004;
ΠΗΓΗ: Περιοδικό Strange No 29 σελ. 76. Τα στοιχεία του αποστολέα βρίσκονται στο περιοδικό
Ενώ προχωρούσαμε κατά μήκος της αμμουδιάς η οποία σημειωτέον βρίσκεται σ’ ένα μικρό κολπίσκο αρκετά προστατευμένο από φυσικές διαταράξεις διακρίναμε στο βάθος της θάλασσας και πάνω στην επιφάνειά της ένα φως. Στην αρχή το περάσαμε για βάρκα που ήταν αρκετά ανοιχτά και ψάρευε. Έτσι συνεχίσαμε τον βραδινό μας περίπατο χωρίς να δώσουμε παραπάνω σημασία. Σε λίγο όμως παρατηρήσαμε αυτό το τόσο μακρινό φως να αρχίζει να μας πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα και τελείως αθόρυβα ώσπου έφτασε σε μια απόσταση περίπου τριάντα μέτρα από εμάς. Το φως του ήταν πολύ έντονο. Με το που πλησίασε βέβαια σε αυτή την απόσταση ακινητοποιήθηκε και τη θέση της δυνατής λάμψης πήρε ένα σαφώς χαμηλότερης εντάσεως γαλακτώδες απαλό φως. Χαμηλώνοντας η ένταση του φωτός μας αποκάλυψε το περίγραμμα ενός σκάφους το οποίο έμοιαζε σαν αναποδογυρισμένη πιατέλα και μέγεθος περίπου ενός μεγάλου δωματίου. Εγώ και η αδερφή μου τρομαγμένοι βάλαμε τα κλάματα και παρακαλούσαμε τον πατέρα μου να φύγουμε, το ίδιο και η μητέρα μου. Εν τω μεταξύ στη «κουπαστή» αυτού του σκάφους βλέπαμε λεπτές σιλουέτες να κινούνται. Αυτό σε συνδυασμό με τις παρακλήσεις μας πρέπει να έκανε τον πατέρα μου να οπισθοχωρήσει και να μας οδηγήσει τρέχοντας πίσω στη παράγκα μας. Θυμάμαι ότι κοιτούσαμε από το παράθυρο κάτω στην αμμουδιά και συνεχίσαμε να το βλέπουμε για περίπου δέκα λεπτά αφού είχαμε γυρίσει. Κατόπιν το ίδιο αθόρυβα και με τεράστια ταχύτητα και αφού είχε ξαναπάρει την προηγούμενη έντονη λάμψη, το αντικείμενο απομακρύνθηκε στο βάθος του ορίζοντα.

ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ              ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΒΑΝΤΑ ΕΒΡΟΥ               ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 5/1982
ΠΗΓΗ: Περιοδικό Exoγήινο, Τεύχος 1
Ώρα 11:30 το βράδυ με ξαστεριά, νομός Έβρου, περιοχή Αβάντα, οροπέδιο με μικρό ποταμό και απόσταση φαινομένου από τον παρατηρητή περίπου 200 μέτρα. Το συμβάν έγινε σε στρατιωτικό φυλάκιο. Αναφορά αυτόπτη μάρτυρα : «Ετοιμαζόμουν να μπω μέσα έχοντας την υδροφόρα μπροστά από τη πόρτα του φυλακίου και κοιτάζοντας τον ουρανό μπροστά μου, αντιλήφθηκα ένα φως να κατεβαίνει από βορειοανατολικά. Το φως που είχε περίπου διάμετρο 3 μέτρα, ήταν μια αυτόφωτη μπάλα που έφεξε τη γύρω περιοχή με άσπρο φως. Σε δευτερόλεπτα πλησίασε το ποτάμι και κάνοντας μια πτήση πάνω από το ποτάμι 200 μέτρων, έστριψε δεξιά σε μια χαράδρα, δεν το ξαναείδα να ανεβαίνει στον ουρανό. Δεν μίλησα σε κανένα για αυτό το περιστατικό για πολύ καιρό». Αναλύοντας τη τροχιά του αντικειμένου από τη θέση του παρατηρητή δεν διαπιστώθηκε δρόμος ή κτίσμα κοντά ή δίπλα στη πορεία του άγνωστου αντικειμένου.

ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ         ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ          ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 4/10/67
ΠΗΓΗ: Περιοδικό Strange, No 56

Άγνωστο αντικείμενο παρατηρήθηκε από πολλούς μάρτυρες στον ουρανό της πόλης από τις 8 έως τις 9.30. Το αντικείμενο ήταν τριγωνικό και "άλλαζε" σχήματα με ακανόνιστο ρυθμό. Το αντικείμενο παρατηρήθηκε να χαμηλώνει σε κοντινή περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ        ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ         ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1963
ΠΗΓΗ: Σωκράτης Αικατερινίδης. Εξωγήινα Όντα στην Ελλάδα (Τόμος 1ος)


Στα 1963 έχουμε μια πιθανή προσγείωση UFO στο Διδυμότειχο. «Στα μέσα Δεκεμβρίου», αφηγείται ο Α.Τ. ένας από τους βασικούς μάρτυρες του περιστατικού «είχαμε σηκωθεί το πρωί γύρω στις 3.30 για να πάμε για ξύλα στο βουνό. Φτάσαμε πάνω και ενώ είχαμε αρχίσει το φόρτωμα των ξύλων γύρω στις 4.30 ακούσαμε έναν αρκετά δυνατό θόρυβο. Ο θόρυβος φαινόταν να προέρχεται από μηχανή. Ξαφνικά είδαμε να ανυψώνεται πίσω από τα βουνά ένα κυκλικό αντικείμενο, φωτισμένο μʼ ένα έντονο κόκκινο χρώμα κι απʼ το οποίο προερχόταν ο θόρυβος. Η φαινομενική διάμετρος του αντικειμένου που βλέπαμε ήταν γύρω στο μισό μέτρο. Αφού ανέβηκε σʼ ένα ορισμένο ύψος σταμάτησε ο θόρυβος και το αντικείμενο έπαψε να ανυψώνεται. Παρέμεινε 10 λεπτά στη θέση αυτή ώσπου το κόκκινο χρώμα έγινε σιγά – σιγά άσπρο θαμπό ώσπου το UFO εξαφανίστηκε απʼ τη θέση που βρισκόταν χωρίς να κινηθεί προς κάποια κατεύθυνση.

ΕΠΑΦΗ: 1ου ΤΥΠΟΥ            ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23(;) Οκτωβρίου 1954
ΠΗΓΗ: vembos.gr Αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας

Μία υποτιθέμενη προσγείωση UFO δημιούργησε αναστάτωση ανάμεσα στους κατοίκους των χωριών στη περιοχή του Διδυμοτείχου. Αυτή η περιοχή είναι κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία και την Τουρκία. Σύμφωνα με τις αναφορές των ντόπιων βοσκών, δύο πουροειδή UFO προσγειώθηκαν σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο, έμειναν στο έδαφος για περίπου 20 λεπτά και μετά έφυγαν με τρομακτική ταχύτητα.