PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Stephen Michalak: μια εκπληκτική ιστορία 2ου τύπου

Μια υπόθεση το 1967 που κέντρισε το ενδιαφέρον του στρατού και η οποία θεωρείται από τις καλύτερες αναφορές 2ου τύπου που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, είναι η υπόθεση του  Stephen Michalak. Ο Michalak εντόπισε ένα περίεργο αντικείμενο κοντά στο Falcon Lake, του Manitoba στο Καναδά, 75 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα με την Αμερική. Ο Michalak ήταν μηχανικός και μετανάστης από την Πολωνία, από τον καιρό του πόλεμου. Το 1967 έψαχνε για κοιτάσματα αργύρου και μετάλλων σε μια απομακρυσμένη περιοχή, λίγα χιλιόμετρα από την εθνική οδό. Κάποια στιγμή που έκανε διάλλειμα είδε ένα αντικείμενο με ασημένιο χρώμα και διάμετρο 12 μέτρων σε σχήμα δίσκου και το οποίο προσγειώθηκε σε ένα λόφο αρκετά κοντά του. Είχε δυνατά φώτα ψηλά στο θόλο. Ύστερα από λίγη ώρα άνοιξε μια μικρή πλαϊνή πόρτα από την οποία επίσης έβγαινε φως. Εκείνη την στιγμή σκέφτηκε ότι ίσως πρόκειται για κάποιο μυστικό σκάφος πιθανόν των Αμερικανών, το οποίο είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση. 

 O Stephen Michalak τέταρτος από αριστερά 

Πλησίασε το αντικείμενο και φώναξε: «τι πάθατε, χάλασε το μυστικό σκάφος;» Πριν από αυτό είχε ακούσει φωνές από το άνοιγμα και νόμισε ότι ήταν άνθρωποι. Αλλά μόλις μίλησε σταμάτησαν. Ο Michalak ο οποίος μίλαγε πολλές γλώσσες νομίζοντας ότι δεν είναι Αμερικανοί μίλησε Ρώσικα αλλά και πάλι δεν πήρε απάντηση. Μίλησε και στα Πολωνικά αλλά και πάλι δεν πήρε καμιά απάντηση. Πλησίασε το άνοιγμα και έβαλε το χέρι του πάνω στο σκάφος. Φορούσε πλαστικά γάντια για να σκάβει στο πέτρωμα αλλά η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή και τραβήχτηκε αμέσως. 

Το καμένο γάντι αλλά και τα ρούχα του 

Η πόρτα έκλεισε, το αντικείμενο ανυψώθηκε και άρχισε να περιστρέφετε μέχρι που κάποιο είδος εξάτμισης στράφηκε προς το μέρος του όπου βγήκε ζεστός αέρας και το όχημα απογειώθηκε. Ο αέρας ήταν τόσο ζεστός που τα ρούχα του πήραν φωτιά. Τα πέταξε στο χώμα και προσπάθησε να τα σβήσει χτυπώντας τα με τα πόδια του. Την ίδια στιγμή τον έπιασε ναυτία και πόνος. Είχε εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού και αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο όπου έφτασε λίγες ώρες αργότερα. Οι γιατροί περιποιηθήκαν τα τραύματα του αλλά δεν καταλάβαιναν τα άλλα συμπτώματα του. Είχε ζαλάδες, εμετούς και γενική αδυναμία. Νομίζοντας ότι είναι μυστικό σκάφος σκέφτηκε να ειδοποιήσει τις αρχές. Όταν μαθεύτηκε η ιστορία του διαδόθηκε αμέσως στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο και ερευνήθηκε όσο λίγες περιπτώσεις στην Β. Αμερική. Την έρευνα ανέλαβε ο Λοχίας Biski της Αεροπορίας. Το πόρισμα του ήταν αντιφατικό. Ενώ αναγνώριζε την τιμιότητα του Michalak απέδιδε το συμβάν σε απάτη ή παραίσθηση. Ο Biski απέρριπτε την θεωρία της ύπαρξης των UFO. Το πόρισμα Biski έγινε ομόφωνα δεκτό. Στην περιοχή βρέθηκαν ραδιενεργά δείγματα εδάφους.


Στο νοσοκομείο με εμφανή τα εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού.
 Το σχέδιο του ΑΤΙΑ όπως το σχεδία κατά την διάρκεια της έρευνας

Έχουμε μια εκπληκτική ιστορία που ενισχύεται από στοιχεία, δείγματα του εδάφους, τα εγκαύματα στο σώμα του καθώς και από την μαρτυρία των ειδικών. Επομένως είναι μοναδική περίπτωση επαφής ανθρώπου με UFO που συνοδεύτηκε από τον τραυματισμό του ή είναι απάτη. Αν είναι απάτη είναι η πιο καλοστημένη και με τα πιο εκπληκτικά στοιχεία που καταγράφηκε ποτέ
Η υπόθεση Michalak  δεν επιλύθηκε ποτέ και ακόμα και σήμερα μέρος του φακέλου είναι απόρρητο και θεωρείται κρατικό μυστικό από την Εθνική Άμυνα.

πηγή: http://www.ufocasebook.com/Falconlake.html