PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Ανασκόπηση 2012: Εμφανίσεις UFOs πάνω από την Ελλάδα (Μέρος 1ο)

 

Για πρώτη φορά στο ελληνικό διαδίκτυο, η ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω παρουσιάζει μια συλλεκτική ετήσια ανασκόπηση για το έτος 2012 με τις σημαντικότερες εμφανίσεις UFOs πάνω από τον ελλαδικό χώρο. Οι αναφορές που θα ακολουθήσουν προέρχονται από το αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω  το οποίο μεγαλώνει και εμπλουτίζετε συνεχώς με νέα στοιχεία χάρις στην απευθείας επικοινωνία με όσο τον δυνατόν περισσότερους μάρτυρες, καθώς και από αναφορές που παρουσιάστηκαν από φιλικά ιστολόγια. Η ετήσια ανασκόπηση για το 2012 είναι η συνέχεια του αρχικού μας στόχου, δηλαδή η σε βάθους χρόνου δημιουργία ενός αρχείου, ή αν θέλετε μιας πηγής πληροφοριών  που θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε επιθυμεί, είτε ως αυριανός ερευνητής, είτε ως απλός οπαδός της εξωγήινης επισκεψιμότητας να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα της UFOλογίας, των συνωμοσιολογιών και των κυβερνητικών συγκαλύψεων.

Η συγγραφή ενός ικανοποιητικού ετήσιου άρθρου για την εξωγήινη επισκεψιμότητα στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια θα ήταν από δύσκολη έως αδύνατη εξαιτίας της έλλειψης αναφορών που θα πρόσθεταν κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα έκανε τον απλό κόσμο να σταματήσει να αδιαφορεί πλήρως, αλλά να αφυπνιστεί, να εμπνευστή, να πληροφορηθεί, και να ξεκινήσει να εξασκεί την απλή λογική του πάνω σε αυτά τα θέματα.    
Οι εξωγήινοι στην Ελλάδα. Μια χρονιά ορόσημο
 
Συχνοί επισκέπτες της Ελλάδας το 2012 ήταν τα UFOs σύμφωνα με μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο που καταχωρήθηκαν με παράθεση στοιχείων και λεπτομερειών σε ιστοσελίδες του χώρου και σε ομάδες έρευνας του φαινομένου. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια το 2012 η Ελλάδα απέκτησε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς εκδηλώθηκε μια πλημμυρίδα εμφανίσεων που δεν βασίστηκαν σε απλά νυχτερινά φώτα ή συνήθεις παρανοήσεις, ανισσόροπους ή αμόρφωτους ανθρώπους. Οι περισσότερες αναφορές προέρχονται από φυσιολογικούς υπεύθυνους ανθρώπους συχνά με επιστημονική εκπαίδευση οι οποίοι δεν ξέρουν πώς να εξηγήσουν την εμπειρία τους.
Δυο βασικά χαρακτηριστικά παρουσιάστηκαν τα οποία είχαν εκλείψει και πρόσφεραν αρκετό υλικό για μελέτη, συζήτηση καθώς και άρθρα σε μικρή δυστυχώς μερίδα περιοδικών, όπως και στον τοπικό τύπο μερικών περιοχών της χώρας. Τηλεόραση, μεγάλες σε κυκλοφορία εφημερίδες και “αρμόδιοι” απέκλεισαν τα γεγονότα και κράτησαν την σταθερή αδιάφορη στάση τους, χαμογελώντας ειρωνικά με νοοτροπία δεκαετίας ’70. Η προσέγγιση της αλήθειας άλλωστε είναι πάντα επικίνδυνη.     
Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι ότι πρώτη φορά είδαμε πάνω από την χώρα μας τόσο μεγάλο αριθμό στόλων άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων. Από την εποχή της Αταλάντης και τα 14-16 ιπτάμενα αντικείμενα, δεν είχαν υπάρξει ξανά τόσες πολλές και μαζικές αναφορές για στόλους άνω των 12 αντικειμένων. Όσοι παρακολουθούν και ενημερώνονται για τα γεγονότα, θα θυμούνται τους στόλους της Θεσσαλονίκης με επίκεντρο τον Ιούνιο και τους στόλους της Αθήνας και του Πειραιά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Η πιο εντυπωσιακή καταγραφή όμως και η πιο σημαντική για την Ελληνική UFOλογία είναι ο στόλος της Λάρισας τον Απρίλιο που θα δούμε παρακάτω, με περισσότερα από 75 ιπτάμενα αντικείμενα σε πολύ μεγάλο ύψος να διασχίζουν τον ουρανό.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η εμφάνιση ενός φαινομένου γνωστό ως “κύμα” δηλαδή επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις – συγκεντρώσεις UFOs σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Ο John Keel γνωστός αμερικανός δημοσιογράφος και ερευνητής των UFOs το ονομάζει “παράθυρο” υπονοώντας ότι η περιοχή της εμφάνισης κύματος είναι ένα παράθυρο όπου τα UFOs εισέρχονται στον φυσικό μας χώρο.
Ο Dr. Bernand E. Finch από το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ότι υπάρχουν μόνιμες πύλες ή σημεία στο διάστημα όπου η είσοδος και η έξοδος από την μια διάσταση στην άλλη είναι δυνατή. Πριν από το μεγάλο κύμα του 1947 έχουν καταγραφεί πολύ λίγα παρόμοια κύματα. Τα σημαντικότερα παρατηρήθηκαν στην Ισπανία, Ιταλία, και Γαλλία το 1954, στην Βραζιλία το 1967, στην Νέα Γουινέα το 1958, στην ΕΣΣΔ το 1968 και στις Η.Π.Α το 1952, 1957, 1965-67 και 1973.
Οι μέχρι σήμερα κοινωνιολογικές και άλλες μελέτες (συσχετισμός κύματος – δημοσιευμάτων για UFOs, περιοδικές εμφανίσεις σε σχέση με την θέση διαφόρων πλανητών κτλ), δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Την δεκαετία του ’70 ο Plilip J. Klass ερευνητής των UFOs και ο κυριότερος εχθρός τους, ονόμασε το φαινόμενο “αποτέλεσμα της ηχούς” προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι δημιουργείτε κυρίως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δηλαδή η είδηση εξαπλώνετε όπως τα κύματα που γίνονται από μια πέτρα που πέφτει στο νερό. Πολύ γρήγορα τα τηλέφωνα σπάνε από αναφορές γειτονικών πόλεων, τότε οι κάτοικοι αρχίζουν να κοιτάνε τον νυχτερινό ουρανό για UFOs, και φυσικά βλέπουν UFOs.
Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκαλούν μια έξαρση στις αναφορές UFOs απ’το κοινό. Απλά πως μπορεί η επίδραση των μέσων ενημέρωσης να εξηγήσει το μεγαλύτερο κύμα εμφανίσεων στην ιστορία που συνέβη το 1897 στις Η.Π.Α, δηλαδή σε μια εποχή που όχι μονάχα δεν είχαν ανακαλυφθεί τα αεροπλάνα, αλλά ούτε τα τότε μέσα ενημέρωσης είχαν την δυνατότητα ν’απλώνουν γρήγορα τις ειδήσεις σε μεγάλες αποστάσεις και ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.
Στην Ελλάδα το φαινόμενο “κύμα” έγινε ευρέως γνωστό μέσα από τα βιβλία του αείμνηστου Σωκράτη Αικατερινίδη και του ερευνητή Μάκη Ποδότα, οι οποίοι αναφέρονται στα κύματα της Εύβοιας το 1974, της Μακεδονίας και Θεσσαλίας το 1981, και της Κρήτης το 1989. Δύο νέα κύματα πρέπει λοιπόν να προστεθούν στην ελληνική UFOλογία και αυτά είναι το κύμα της Μακεδονίας τον Ιούνιο του 2012 με επίκεντρο των γεγονότων την Θεσσαλονίκη, και το κύμα της Αθήνας και του Πειραιά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2012 (θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω). Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεγάλη επισκεψιμότητα παρουσίασε η Κρήτη, όχι όμως ως “φαινόμενο κύμα”, αλλά σε όλη την διάρκεια του έτους.
Ανασκόπηση (Μέρος 1ο)
Στο πρώτο μέρος της ανασκόπησης θα επικεντρωθούμε στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, και θα αναφερθούμε και σε εμφανίσεις που καταγράφηκαν από την υπόλοιποι χώρα, και οι οποίες προκάλεσαν την περίεργα του κόσμου, τον ενθουσιασμό, αλλά και τον προβληματισμό. Για να ευλογήσουμε και τα γένια μας, καθώς όπως λέει και η σοφή παροιμία, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης αποκτούν παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες του πλανήτη, η Abovetopsecret αναδημοσιεύει άρθρο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω μεταφρασμένο στα αγγλικά και τοποθετεί σε ενεργό link την ιστοσελίδα της ομάδας μας. Χαρακτηριστικό είναι πως τις πρώτες 24 ώρες περισσότερα από 3500 άτομα από το εξωτερικό επισκέφτηκαν την σελίδα μας! (η αναδημοσίευση της abovetopsecret)
Θεσσαλονίκη
Από τις αρχές του 2012 υπήρξαν αραιές αναφορές για ιπτάμενα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό της Μακεδονίας και κυρίως πάνω από την  Θεσσαλονίκη. Όσο περνούν όμως οι πρώτοι μήνες οι αναφορές αυξάνονται. Στην ιστοσελίδα UFO`s & ALIENS TRUTH (Greek community),  βρίσκουμε σημαντικές αναφορές για εκείνη την περίοδο. Στις 22 Μαΐου ο αυτόπτης μάρτυρας Γιάννης αναφέρει: "Γύρω στις 23:30 με 23:40 το βράδυ, εντόπισα πάνω από το Θερμαϊκό ένα μεγάλου μεγέθους αντικείμενο με έντονο κόκκινο χρώμα να κατευθύνετε ανατολικά".
Στις 8 Ιουνίου στην ίδια ιστοσελίδα η μάρτυρας Βάσω περιγράφει επτά πορτοκαλόχρωμα αστέρια να αλλάζουν το αρχικό τους σχήμα από μεγάλη άρκτο σε ευθεία γραμμή, και ο μάρτυρας Κώστας να μιλά για εντυπωσιακούς κόκκινους σχηματισμούς.
Την ίδια περίοδο η ιστοσελίδα stergiog.wordpress.com αναφέρει για τις 10 Ιουνίου δυο φωτεινά αντικείμενα να εμφανίζονται στο ύψος της παραλιακής, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Κινούνταν κατά μήκος της πόλης, ενώ είχαν σφαιρικό σχήμα.       
Στις 11 Ιουνίου η κ. Μαρία Πισιώτη επικοινωνεί με την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω και μας αναφέρει: "έμαθα ότι εμφανίστηκαν νωρίτερα στον νυχτερινό ουρανό της Θεσσαλονίκης 10 πορτοκαλόχρωμα φωτά σε σχηματισμό και εξαφανίστηκαν απότομα προς την ίδια κατεύθυνση.. μετά εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα για να εξαφανιστούν και αυτά το ίδιο γρήγορα".. Την επόμενη μέρα αναφέρει: "η φίλη μου που τα είδε και μου το ανέφερε, μένει κοντά στην Κλεάνθους και τα φωτεινά αντικείμενα φαίνονταν με κατεύθυνση προς το βουνό, τα τρία από αυτά μετά έστριψαν δυτικά, ενώ το 4ο σαν να εξαφανίστηκε πιο απότομα". (Η αναφορά της κ. Πισιώτη είναι αυτή που αναδημοσιεύτηκε μεταφρασμένη στα αγγλικά από την ιστοσελίδα abovetopsecret γνωστοποιώντας τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης σε όλο τον πλανήτη).
Μερικές ημέρες αργότερα μια λεπτομερέστατη αναφορά φτάνει στην Ερ.Ε.Ν.Ζω από τον αυτόπτη μάρτυρα Βασίλη: "Ονομάζομαι Βασίλης, είμαι 23 χρονών και σήμερα το βράδυ είδα κάτι ασυνήθιστο και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Μένω στην δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης στην Πολίχνη. Στις 13 Ιουνίου του 2012, και ώρα 10 και μισή το βράδυ με φώναξε η μητέρα μου στο μπαλκόνι του σπιτιού μας να δω κάτι περίεργο. Με το που βγήκα έξω το πρώτο πράμα που αντίκρισα ήταν κάτι σαν πυροτέχνημα, τόσο έντονο!!! ήταν σαν τα πυροτεχνήματα που σκάνε και πετάνε αριστερά και δεξιά πολύ φωτεινές σφαίρες (σαν φωτιές...). Αλλά μετά το δέος των πρώτων δευτερολέπτων, κατάλαβα σαφώς ότι σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για πυροτέχνημα, καθώς οι ''πύρινες'' σφαίρες έμοιαζαν στατικές και προφανώς δεν άφηναν κανένα ίχνος πίσω τους... Αλλά αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το πόσο έντονα και καθαρά φαινόντουσταν πράγμα ασυνήθιστο για αντικείμενα πάνω στον ουρανό. Ήταν 15 μεγάλα (τηρουμένων των αναλογιών...), πολύ έντονα φωτεινά σημεία, χρώματος κόκκινου και ελάχιστα κίτρινου στο κάτω μέρος, (σταθερά χωρίς να αναβοσβήνουν), σε μακρινή απόσταση, και ''πετούσαν'' σε χαμηλό σχετικά ύψος (περίπου σε ύψος που πετάν τα ελικόπτερα), αρκετά κοντά το ένα με το άλλο, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, δημιουργώντας ακανόνιστους σχηματισμούς. Η πορεία τους ήταν προς το μπαλκόνι μας (προς Ευκαρπία) και αρκετά αργή!! Η ορατή πτήση τους διήρκησε περίπου 5 λεπτά και ξαφνικά άρχισαν όλα να συγκλίνουν προς το κέντρο και σα να μπήκε σύννεφο μπροστά τους, εξαφανίστηκαν, μείναν 3, μετά από λίγα δευτερόλεπτα 2 και μετά πάλι από λίγα δευτερόλεπτα κανένα. Να σημειώσω ότι εκείνη την ώρα είχε ξαστεριά και φαίνονταν πεντακάθαρα όλα τα αστέρια, καθώς και ένα αεροπλάνο που πετούσε εκείνη την ώρα σε μεγαλύτερο ύψος και σε διαφορετική κατεύθυνση. Ο πατέρας μου που παρακολουθούσε κι αυτός το φαινόμενο (και στην αρχή τα πέρασε για ελικόπτερα...), ισχυρίστηκε ότι πιθανώς να έστριψαν ξαφνικά δεξιά (προς ανατολικά) κάτι για το οποίο όμως δεν είμαι σίγουρος γιατί πιστεύω ότι σ' αυτή την περίπτωση δεν θα χάνονταν τόσο ξαφνικά σα να έπεσε πέπλο μπροστά τους, παρά θα ''σβήνανε'' σιγά-σιγά καθώς θα άλλαζαν κατεύθυνση...Αυτό που μου έκανε εντύπωση απ' όλο αυτό το φαινόμενο ήταν το πόσο μεγάλα ήταν αυτά τα ''σημεία'', το πόσο καθαρά φαινόντουσαν, το πόσο φωτεινά ήταν, καθώς και η διάρκεια ''πτήσης'' τους, αλλά και ο τρόπος ''πτήσης'' τους!!! (έμοιαζαν με σμήνος πουλιών που έκανε απόβαση...) Αυτά τα στρογγυλά (?) ''αντικείμενα'' έμοιαζαν περισσότερο με μεγάλες κόκκινες λάμπες, παρά με ''ιπτάμενες φωτιές''....Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός απ' τις πληροφορίες που έδωσα, πάντως προσπάθησα....  Είναι δύσκολο να καταγράψεις ένα φαινόμενο που βλέπεις σπάνια ή πρώτη φορά και μέσα στο σκοτάδι και δεν ξέρεις και τι είναι...Θα ήθελα να το εξηγήσω απλά και επιστημονικά, αλλά δυστυχώς οι γνώσεις μου πάνω σε ουράνια φαινόμενα είναι πολύ περιορισμένες... Δε νομίζω να είναι κάποιο αντικείμενο που να μπαίνει στην ατμόσφαιρά μας καθώς αφενός δεν ερχόταν κάθετα προς την γη και από μεγάλο ύψος (πετούσαν οριζόντια και σε χαμηλό ύψος) και αφετέρου δεν άφηναν κανενός τύπου ''φωτεινής ουράς'' από πίσω...Επίσης δεν ήταν αντιληπτός κάποιος ήχος, για να θεωρηθεί ότι υπήρχε τύπος ''μηχανής'' στα αντικείμενα αυτά...Τέλος δεν ξέρω αν μπορεί να δημιουργηθεί τέτοιο ουράνιο φαινόμενο, από ακτινοβολίες του διαστήματος ή ακόμη από χημικές ουσίες, και να δημιουργήσουν αυτό το φωτεινό φαινόμενο, τύπου... βόρειου σέλας ή κάτι παρόμοιο... Αλλά στο συγκεκριμένο φαινόμενο δεν περιείχε πολυχρωμία, ακανόνιστα χρώματα, ακανόνιστα σχήματα, όπως συμβαίνει συχνά στην φύση... Είχε στρογγυλά κόκκινα αντικείμενα που είχαν σταθερή αργή πορεία (όχι βίαια και ακανόνιστη) και σταθερή κατεύθυνση"...
Ακολούθησε μια νέα αναφορά προς την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω από τον μάρτυρα Γιάννη: "Το όνομα μου είναι Γιάννης (24 ετών από Κατερίνη), σας γράφω για να σας πω ότι τη Παρασκευή 8 Ιουνίου βρισκόμασταν στο Σειχ Σου, 5 άτομα, στις 9.30 το βράδυ περίπου όταν απ' τον Θερμαϊκό άρχισε να φαίνεται ένα πολύ έντονο φως να κινείται προς το μέρος μας. Η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με τις περιγραφές που παρουσιάστηκαν σε διάφορα blogs τις τελευταίες μέρες για τη Θεσσαλονίκη. Κινούνταν πολύ αργά είχε έντονο κόκκινο-πορτοκαλί φως, ήρθε απ' τον Θερμαϊκό, πέρασε πάνω απ' την πόλη κ μετά ακριβώς από πάνω μας (πάθαμε σοκ απ' το φως κ την κίνηση του) κ συνέχισε μέχρι που χάθηκε στην άλλη μεριά του ορίζοντα. Συνολικά ήταν ορατό για περίπου 2-3 λεπτά.
Επίσης υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα. Παρόμοια αντικείμενα εμφανίζονται στον νυχτερινό ουρανό κ γίνονται ορατά αρκεί να είσαι μακριά απ' τα φώτα τις πόλης. Είμαστε περίπου 8 άτομα που τα έχουμε δει επανειλημμένα από τα Πιέρια όρη. Βλέπουμε 10-15 περιστατικά τη βραδιά! Κινούνται προς κάθε κατεύθυνση στον ουρανό κ επίσης αλλάζουν πορεία κ ένταση στο φως τους με εντελώς ακανόνιστους τρόπους. Η ταχύτητά τους μπορεί να είναι από πολύ μεγάλη έως ''προκλητικά' αργή.
Για το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη στο Σειχ Σου στις 8-6-2012, να σας πω ότι κινούνταν πολύ (προκλητικά) αργά κ είχε έντονο πορτοκαλί-κόκκινο φως. Αυτό που τράβηξε την προσοχή ενός φίλου εκείνη τη στιγμή ήταν το έντονο φως του (ότι πιο φωτεινό υπήρχε στον ουρανό εκείνη τη στιγμή κ ότι πιο φωτεινό έχω δει εγώ προσωπικά) κ το γεγονός ότι κινούνταν. Η σελήνη δεν είχε εμφανιστεί ακόμα στον ουρανό, ήταν 9.30-10.00 το βράδυ. Ο καιρός ήταν αίθριος χωρίς καθόλου σύννεφα πέρα απ' το νέφος που υπάρχει μόνιμα πάνω απ' τη Θεσσαλονίκη. Το σχήμα του φωτός ήταν σφαιρικό, σαν μια φωτεινή μπάλα. Για την πορεία του τώρα, ήταν σαν να έρχεται από τη μεριά της Πιερίας, πάνω απ' τον Θερμαϊκό, πέρασε πάνω απ' την Θεσσαλονίκη  κ ερχόταν προς το μέρος μας. Όταν έφτασε από πάνω μας δεν ακουγόταν απολύτως τίποτα κ αυτό το έκανε ακόμα πιο περίεργο γιατί φαινόταν να πετάει πολύ πιο χαμηλά από κάθε αεροπλάνο που μπορεί να πετούσε τριγύρω κ μπορούσαμε να το ακούσουμε. Φαινόταν να κάνει κ κάποιες αδιόρατες κινήσεις δεξιά κ αριστερά με πολύ ''χάρη'', αλλά γενικά κράτησε σταθερή πορεία μέχρι που χάθηκε πίσω απ' τα βουνά στην αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτή που ερχόταν".
 
Ένας από τους στόλους των άγνωστων αντικειμένων ενώ ίπταται πάνω από την Θεσσαλονίκη




Η μάρτυρας Μ.Α αποστέλλει δυο email στην ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω και μας πληροφορεί για της 13 Ιουνίου:
1o email "Σήμερα γύρω στις 10.30 το βράδυ πάνω από την Πολίχνη Θεσ/νίκης 10 με 15  πορτοκαλόχρωμα ιπτάμενα αντικείμενα σε αστρικό σχηματισμό έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε αρκετούς περαστικούς πεζούς και οδηγούς. Ήμασταν 5 άτομα παρέα και τα είδαμε να πετούν σε χαμηλό ύψος με φαινομενικά αργή ταχύτητα. Κάποια στιγμή και όσο πλησίαζαν σε ομάδες των 2 ή 3 άρχισαν να σβήνουν σα να αντιλήφθηκαν ότι τους παρατηρούσαν πολλά μάτια. Το πραγματικό σχήμα και μέγεθος έγινε ορατό και ποιο ξεκάθαρο στο σκοτάδι. Ήταν σαν να έβλεπες μια μέδουσα από την επάνω πλευρά και ήταν ΜΕΓΑΛΑ. Μέσα σε λίγα λεπτά ενημέρωσα την αστυνομία για το γεγονός η οποία ισχυρίστηκε άγνοια και μου έδωσε το τηλ. του αερολιμένα ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως και με διαβεβαίωσαν, αφού τους έδωσα τα στοιχεία μου, ότι θα ενημερώσουν για το συμβάν".   
2o email "Σχετικά με το γεγονός στις 13-6 δεν υπήρχε κανένας θόρυβος, όλα τα αντικείμενα ακολουθούσαν την ίδια πορεία και ο σχηματισμός έμοιαζε με αυτόν της μεγάλης άρκτου. Η ταχύτητα της πτήσεις ήταν ίδια και δεν υπήρχαν απότομες κινήσεις, η πορεία ήταν από δυτικά προς ανατολικά και τελική κατεύθυνση νότια κατά την οποία άλλαξε ο σχηματισμός σε κάτι ποιο άτακτο. Επειδή έχω δει περιστατικό στο Στόμιο του Ολύμπου το 1999 κατά το οποίο το φως ήταν ασπρογάλανο με διακυμάνσεις ως προς τη φωτεινότητα και με απότομες  κινήσεις ανόδου και καθόδου αρχικά νόμισα πως ήταν αεροσκάφη, η αμφιβολία μου διαλύθηκε όταν είδα τον όγκο και το σχήμα που σας περιέγραψα.
Τους μήνες που ακολουθούν φτάνουν πιο αραιά πλέον μερικές αναφορές ακόμα. Τον Αύγουστο ο μάρτυρας Χαρίλαος Μ. ενημερώνει την ομάδα μας σχετικά με ένα αντικείμενο που έγινε ορατό στις 22 Αυγούστου:  Είμαι με τη γυναίκα μου στο μπαλκόνι στην παραλία ανατολικά στο ύψος του μεγάρου μουσικής. Παλαιότερα είχε πέσει στην αντίληψη μου στις διακοπές του Ιουλίου, ένα περίεργο άστρο που δεν ήταν άστρο, αλλά κοιτάζοντας το με διόπτρες, ήταν ένα μεταλλικό στρογγυλό αντικείμενο ακίνητο, αλλά περιστρεφόμενο διαρκώς πολύ γρήγορα γύρω από τον άξονα του. Το περίεργο ήταν βέβαια πως άλλαζε διαρκώς χρώματα σαν ουράνιο τόξο και λαμπύριζε. Τα χρώματα που άλλαζε φαινόντουσαν και με γυμνό μάτι. Μετά από περίπου 15 - 30 λεπτά απλά εξαφανίστηκε σαν να το ρούφηξε κάτι πολύ γρήγορα. Το ίδιο αντικείμενο (ακριβώς το ίδιο) είδα και χθες το βράδυ".
Μια ακόμα σημαντική αναφορά η οποία όμως δεν καταφέραμε να την διασταυρώσουμε έρχεται  στις 1 Σεπτεμβρίου και η οποία αναφέρετε σε 12 πορτοκαλοκόκκινα φώτα με κατεύθυνση νότια, με οξύαιχμη προς τα πάνω διαμόρφωση, στις 21:55 πάνω από την Θεσσαλονίκη.

Λάρισα - Κατερίνη

Δυο περιοχές που έδωσαν πρωτόγνωρες φωτογραφίες για την ελληνική UFOλογία είναι η Λάρισα και η Κατερίνη.
Τον Απρίλιο η ιστοσελίδα afipnisoy.blogspot.gr θα παρουσιάσει έναν από τους  μεγαλύτερους στόλους αγνώστων αντικειμένων να πετάει σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω από την Λάρισα. Τα αντικείμενα δεν ήταν ορατά με γυμνό μάτι, και μόνο μετά από μεγάλο ζουμ της φωτογραφίας εμφανίζονται πολύ μικρές κουκίδες οι οποίες έχουν κυκλωθεί για βοήθεια σας, και είναι αρκετά περισσότερες από 70! Η φωτογραφεία τραβήχτηκε στις 23 Απριλίου, στις 15:25 το μεσημέρι κατά την διάρκεια αεροψεκασμών. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον μάρτυρα αρκετά αργότερα και αφού φορτώθηκαν οι φωτογραφίες από την ψηφιακή μηχανή στον υπολογιστή. Για να δείτε τα αντικείμενα κατεβάστε την φωτογραφία και απλά ζουμάρετε αρκετά..


Στις 5 Νοεμβρίου μια φωτογραφία παγκόσμιας ίσως σπανιότητας φτάνει στην ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω από τον αυτόπτη μάρτυρα Χ.Μ και την περιοχή της Κατερίνης. Συγκεκριμένα μια ημέρα πριν, στις 4 Νοεμβρίου, ένα σπάνιο αλλά φυσικό φαινόμενο κάνει την εμφάνιση του. Βλέποντας τον Όλυμπο από το ποτάμι της Κατερίνης ένα σπάνιο σύννεφο γνωστό με το όνομα φακοειδή (Lenticular clouds), εμφανίζετε στον γαλάζιο ουρανό και ο μάρτυρας παίρνει την φωτογραφική του μηχανή και τραβά 4 καρέ. Σε ένα από αυτά τα καρέ, εκτός από το παράξενο σύννεφο εμφανίζετε και ένα αντικείμενο το οποίο εκείνη την στιγμή διέσχιζε τον ουρανό. Όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε αντίστοιχη φωτογραφία στο εξωτερικό, και πιθανών κατατάσσεται σε μια από τις πιο σπάνιες σε διεθνές επίπεδο.   

Μια αναφορά ακόμα για την Κατερίνη συναντάμε στην ιστοσελίδα UFO`s & ALIENS TRUTH (Greek community). Στις 15 Φεβρουαρίου, στις 20:45 φωτεινό αντικείμενο που έμοιαζε με αστέρι βιντεοσκοπήθηκε στον ουρανό της Κατερίνης.. εμφανίστηκε ξαφνικά σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω από τα Πιέρια Όρη και μετά από 20 λεπτά εξαφανίστηκε.
Βόλος

Η επόμενη αναφορά από το αρχείο της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω  προέρχεται από την πόλη του Βόλου. Στις 18 Ιουνίου ο Αντρέας Π. μας αναφέρει: "Στις 16/6/2012 και ώρα 20:00 ήμουν σε μια παραλία, περιοχή Αναυρου στο Βόλο, όπου είδα στον ουρανό πάνω από το εργοστάσιο Α.Γ.Ε.Τ. Τσιμέντα, να πετάει ένα αντικείμενο μακρόστενο, ασημί χρώμα χωρίς να κάνει κάποιο θόρυβο, ή καύσιμη ύλη από πίσω, και να κατευθύνεται προς την Εύβοια. Προφανώς ερχόταν από την Θεσσαλονίκη.. κρατούσε σταθερή πορεία και μετά από λίγο χάθηκε από τον ουρανό". 
Αυξημένη επισκεψιμότητα  παρουσίασε και η βορειοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου. Μεγάλες διαστάσεις πήραν τα αντικείμενα στο Αίγιο στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Αίγιο
Είχε προηγηθεί ένα βίντεο από την ίδια περιοχή στις 5 Ιουλίου το οποίο έδειχνε ένα φωτεινό αντικείμενο στον νυχτερινό ουρανό του Αιγίου. Δείτε το βίντεο το οποίο ανέβασε –όπως ισχυρίζεται- στο youtube, κάτοικος του Αιγίου, στις 5 Ιουλίου 2012 (τα σχόλια και η μουσική υπόκρουση αποτελούν επιλογές του χρήστη που ανέβασε το βίντεο):



Φτάνουμε στον Σεπτέμβριο και η πρώτη αναφορά έρχεται στις 20 του μήνα και παρουσιάστηκε από το zougla.gr. Πάνω από την περιοχή Λόγγος,  Αιγίου, ένα αντικείμενο στο χρώμα της φωτιάς και κινούμενο αργά κατευθύνετε προς την Αθήνα. Μάρτυρες καταφέρνουν να αποθανατίσουν το φαινόμενο με μια φωτογραφική μηχανή. Τέσσερις μέρες αργότερα  υπήρξαν πολλές αντίστοιχες αναφορές, που απασχόλησαν μάλιστα και τις αστυνομικές αρχές της πόλης, που έσπευσαν για επιτόπια έρευνα, όπως τόνισε στη zougla.gr αστυνομικός από το ΑΤ Αιγίου. Ο κ. Βασίλης Δούκας, κάτοικος Αιγίου, μας περιγράφει: «Στις 22:00 βρισκόμουν στο κέντρο του Αιγίου, όταν την προσοχή μου προσέλκυσε μια λάμψη, που έμοιαζε με φωτιά στον ουρανό. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι πρόκειται για κάποια φωτιά από τον ορεινό όγκο στα βόρεια της πόλης προς τη Ρούμελη, όμως βρισκόταν σε μεγάλο ύψος για να ισχύει αυτό. Βεβαιώθηκα όταν διαπίστωσα ότι μετακινείται σε διάφορα σημεία του ουρανού. Ήμουν με το μηχανάκι μου και όταν βρέθηκα επί της οδού Ρήγα Φεραίου το είδα από πολύ κοντά, να έχει αλλάξει ύψος και θα το περιέγραφα σαν κάτι σφαιρικό με φλόγες φωτιάς γύρω του». Στο σημείο αυτό, ο Βασίλης παρακολούθησε το φαινόμενο μαζί με άλλους μάρτυρες: «Όπως στεκόμουν στην άκρη του δρόμου, ένα περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε δίπλα μου για έναν τυπικό έλεγχο. Τους το έδειξα και οι αστυνομικοί αναρωτήθηκαν με τη σειρά τους για το περίεργο αυτό ουράνιο αντικείμενο, χωρίς να μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση. Αυτό τότε ανέπτυξε ταχύτητα και πέταξε σχεδόν πάνω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν». Στην ερώτηση της zougla.gr μήπως πρόκειται για αεροπλάνο, ο Βασίλης ήταν κατηγορηματικός: «Το σχήμα του, το χρώμα του, η κίνηση του, δεν είχαν καμία σχέση με αεροπλάνο». Στη συνέχεια ο Βασίλης επέστρεψε στο σπίτι του, όπου συνέχισε να το παρατηρεί μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα του –ο πρώτος μάλιστα χρησιμοποίησε και κιάλια, μη μπορώντας να δώσει κι αυτός κάποια εξήγηση. Το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο παρέμεινε για αρκετή ώρα πάνω από το ύψος της Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου, παίρνοντας αργά και σταδιακά ύψος στον ουρανό! Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του Αιγίου που το παρατήρησαν και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τόνισε ότι στην επιτόπια έρευνα της δεν κατέγραψε κάτι το περίεργο…
Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχει ηχητικό απόσπασμα από αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος περιγράφει την εμπειρία όπως την έζησε ο ίδιος. Tο ηχητικό απόσπασμα και οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα  zougla.gr
 



Η Δυτική Πελοπόννησος είχε δείξει τις προθέσεις της από της αρχές του χρόνου όταν μια εντυπωσιακή φωτογραφία κυκλοφόρησε στο διεθνές διαδίκτυο και έπαιξε σε πολλές μεγάλες ιστοσελίδες του χώρου. Η φωτογραφία έχει τραβηχτή πιθανόν από τουρίστες, αλλά δεν αναφέρετε ποια είναι η συγκεκριμένη περιοχή της Πελοποννήσου. Η φωτογραφία είναι πολύ εντυπωσιακή και μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο.


Στις 21 Οκτωβρίου η ιστοσελίδα PATRAnews αναδημοσιεύει από την εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ, φωτογραφία και πληροφορίες ενός αντικειμένου το οποίο έγιναν μάρτυρες θαμώνες ενός internet café στην Πάτρα. Το συγκεκριμένο κείμενο έχει ως εξής:  "Απίστευτο κι όμως αληθινό. Θαμώνες internet cafe στην Πάτρα είδαν όχι μία αλλά δύο φορές, ένα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο (αλλιώς ΑΤΙΑ ή UFO)  να ίπταται στην περιοχή τους. Και δεν το είδαν στις οθόνες των υπολογιστών αλλά έξω στον καθαρό ουρανό. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην έκθεση επίπλων Μπάρλου στα Ζαρουχλέϊκα και όσοι το είδαν ορκίζονται πως δεν ήταν ούτε οφθαλμαπάτη, ούτε αεροπλάνο ούτε κάτι που θα μπορούσε να εξηγηθεί".
 
Στον νησιωτικό χώρο είχαμε έντονη παρουσία με την Κρήτη να σπάει κάθε ρεκόρ σε όλη την διάρκεια του έτους (θα την δούμε στο δεύτερο μέρος της ανασκόπησης), αλλά ένα άλλο νησί που παρουσίασε έντονη δραστηριότητα κυρίως τους θερινούς μήνες είναι η Κεφαλονιά.
Κεφαλονιά
 
Στις 29 Ιουνίου ο Γ.Τ επικοινωνεί με την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω και μας ενημερώνει για τρία αντικείμενα τα οποία έγιναν ορατά στο Αργοστόλι, ενώ μας επισυνάπτει και μια φωτογραφία πολύ ενδιαφέρον. Ο Γ.Τ μας πληροφορεί:  "Χθες το βράδυ 28/06/12 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και ώρα 22:40 καθώς καθόμασταν στο μπαλκόνι μια παρέα τεσσάρων ατόμων, παρατηρήσαμε στον ουρανό, κοιτώντας προς τον Αίνο, 3 αντικείμενα που φαίνονταν σαν φλεγόμενα, να έρχονται προς τη γη. Αρχικά νομίσαμε πως είναι κομήτες αλλά δεν διέθεταν τη συνήθη ουρά που ακολουθεί τη πτώση τους. Οι υποθέσεις μας καταρρίφθηκαν όταν ξαφνικά σταμάτησαν να κινούνται, ακολούθησαν οριζόντια πορεία για λίγο και ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και χάθηκαν στον ουρανό. Το ένα αντικείμενο πετούσε αισθητά χαμηλότερα από τα υπόλοιπα και φαινόταν αρκετά μεγάλων διαστάσεων με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Στη φωτογραφία που σας επισυνάπτω, έχω κάνει zoom στα αντικείμενα και αν κάνετε περαιτέρω μεγέθυνση ατομικά στο καθένα θα παρατηρήσετε πως έχουν το ίδιο σχήμα και κοιτούν στην ίδια φορά. Παρακαλώ ενημερώστε με αν υπάρχει παρόμοια αναφορά, γιατί ήταν συγκλονιστική εμπειρία"..
 
  
Λίγο καιρό μετά  επικοινωνεί μαζί μας ο κ. Φανούρης Φαγκιάς, τραπεζικός υπάλληλος από την Κεφαλονιά, εξαιτίας κάποιον φωτογραφιών που έχει στην κατοχή του και οι οποίες απεικονίζουν κάποια άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό του νησιού. Το χόμπι του για την φωτογραφία από μικρή ηλικία ήταν η αιτία 3 φορές σε διάστημα 2,5 μηνών να σταθεί τυχερός, και να βρεθεί στο σωστό σημείο την στιγμή της διέλευσης των άγνωστων αντικειμένων. Η πρώτη φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε στις 9 Ιουνίου 2012, παρουσιάστηκε αρχικώς στην ιστοσελίδα kefaloniapress.gr τον Ιούνιο και απεικονίζει ένα αντικείμενο πιθανόν κυλινδρικό (πούρο). Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά το σούρουπο και κοιτώντας προς την ανατολή, προς το Όρος Αίνος, και ενώ ο κ. Φραγκιάς βρισκόταν στο χωριό Καλλιγάτα.


Με διαφορά μιας ημέρας στις 10 Ιουνίου 2012, από το ίδιο σημείο ένα νέο αντικείμενο έκανε την εμφάνιση του.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2012, και ενώ φωτογράφισε το ηλιοβασίλεμα μια λάμψη είναι εμφανής μπροστά από τον Ήλιο. Στην μεγέθυνση διακρίνονται δυο αντικείμενα ισομεγέθη με οβάλ σχήμα. Στην ένθετη ανάγλυφη φωτογραφία (νούμερο 2), στην κάτω πλευρά των αντικειμένων υπάρχει μια λάμψη εξαιτίας του Ήλιου ενώ η πάνω πλευρά σκιασμένη όπως και θα έπρεπε, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελάττωμα ή λερωμένος φακός. Άλλωστε η φωτογραφία είναι αποτέλεσμα συνεχόμενων λήψεων, και στην προηγούμενη αλλά και στην επόμενη φωτογραφία δεν εμφανίζετε κάτι.  
Στο δεύτερο μέρος της ανασκόπησης από την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω σε λίγες ημέρες, θα δούμε το μεγάλο κύμα της Αθήνας και του Πειραιά το φθινόπωρο, θα δούμε τα ρεκόρ που έσπασε η Κρήτη σε όλη την διάρκεια του έτους, και θα δούμε και σημαντικές αναφορές από άλλα σημεία της χώρας και από την νησιωτική, και από την ηπειρωτική Ελλάδα..

ΠΗΓΕΣ: