PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Άγνωστο αντικείμενο στην Θεσσαλονίκη (26/5/2014)

Άγνωστο αντικείμενο εμφανίστηκε τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου, στην Θεσσαλονίκη όπως ανέφεραν στην ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω δυο διαφορετικές πηγές, η μια από την περιοχή της Καλαμαριάς ενώ η δεύτερη από την περιοχή Χαριλάου. Όταν δεν υπάρχει λήψη φωτογραφίας ή βίντεο ώστε να ακολουθήσει η ανάλυση τους, συνήθως δεν δημοσιεύουμε την αναφορά.  Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, όπως αναφέραμε και νωρίτερα η παρατήρηση έγινε από δυο διαφορετικά σημεία της πόλης.
 
Η πρώτη πληροφορία έφτασε στην ομάδα μας μια ώρα αργότερα από την εμφάνιση του αντικειμένου δηλαδή στις 2.30 τα ξημερώματα από την Τατιάνα η οποία μας ανέφερε: "πριν από λίγη ώρα (01:24 τη νύχτα) είδα στον ουρανό λίγο δεξιά του Πανοράματος (μένω Καλαμαριά, Νομαρχία) ένα object , το οποίο είχε κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα. Ξαφνικά όπως ξάπλωνα στον καναπέ μου, στην απέναντι μπαλκονόπορτα είδα πολύ λαμπερό κάτι, το οποίο μου προκάλεσε περίεργα διότι σε εκείνα τα σημεία δεν πετάνε ποτέ αεροπλάνα και τόσο χαμηλά κιόλας (το ξέρω σίγουρα διότι μένω σε αυτό το σπίτι 5 χρόνια), το φως πλησίαζε σταθερά και αρκετά γρήγορα ( πχ όπως πλησιάζει ένα αυτοκίνητο μέσα στο σκοτάδι από μακριά με ταχύτητα περίπου 80 -100χλμ /ώρα). Μετά πάλι ομαλά άλλαξε πορεία προς τα δεξιά και άρχισε να απομακρύνεται, μετά από μισό λεπτό ομαλά διαλύθηκε μέσα στον ουρανό, παρόλο που ήταν αρκετά κοντά και επειδή ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος - φαινόταν περίεργο αυτό. Όλο το θέαμα διήρκησε 3 λεπτά περίπου".
Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα ο Βασίλης σε επικοινωνία με την ομάδα μας ανέφερε το ίδιο αντικείμενο, την ίδια ώρα:  «Εγώ μένω στην περιοχή Χαριλάου Θεσσ/νίκης... τις πρώτες ώρες της 26/5/2014 και πιο συγκεκριμένα στις 1:30πμ με 1:45πμ το βράδυ παρατήρησα εγώ με έναν φίλο μου ένα κόκκινο φωτεινό αντικείμενο να ανυψώνεται κοντά στον Χορτιάτη και μου έκανε τεράστια εντύπωση... διαβάζοντας τις μαρτυρίες και άλλων ατόμων για φωτεινά κόκκινα αντικείμενα διαπίστωσα πως ταίριαζε απόλυτα.. ήταν ένα και ανυψώνονταν για περίπου ένα λεπτό αρκετά αργά, στη συνέχεια άρχισε να κινείται βορειοδυτικά και μέσα σε 10 περίπου δευτερόλεπτα και σιγά σιγά άρχισε να εξασθενεί και να χάνεται... δεν ήταν ούτε ελικόπτερο γιατί ήταν μακριά από εμένα και φαινόταν σταθερά κόκκινο και πολύ μεγάλο και φωτεινό για ελικόπτερο.. αλλά ούτε και αεροπλάνο... γνωρίζετε μήπως κάτι παραπάνω???»