PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Κατεγράφη σε video UFO που συνόδευε αεροπλάνο πάνω από την Ελλάδα, στις 22/7/2014

Tην Τρίτη 22 Ιουλίου του 2014, στις 8:45μμ, φωτογραφήθηκε πάνω από το νησί του Πόρου ένα UFO να συνοδεύει ένα επιβατικό αεροπλάνο. Το περιστατικό απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή ο ερευνητής UFO Χάρης Κουτσιαύτης που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν από την νοτιοδυτική πλευρά της πόλης του νησιού. Τα δύο ιπτάμενα αντικείμενα που πετούσαν σε μεγάλο ύψος ήταν ευδιάκριτα στο φακό, χάριν της αντανάκλασης του Ήλιου επάνω τους. Στα 30-40 διαθέσιμα δευτερόλεπτα που παρέμειναν ορατά στο οπτικό πεδίο του ερευνητή το άγνωστο αντικείμενο που κινείτο παράλληλα με το αεροπλάνο, άρχιζε να προσπερνά και στη συνέχεια να πετά μπροστά από τη μύτη του αεροπλάνου σε μεγαλύτερη απόσταση, μέχρι να χαθούν και τα δύο στον ορίζοντα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης δεκάδες πολίτες τριγύρω άρχιζαν να αντιλαμβάνονται τι συνέβαινε και κοιτούσαν ψηλά στον ουρανό παρατηρώντας και σχολιάζοντας το παράδοξο της υπόθεσης.

Αναλύοντας το περιστατικό ο Χάρης, δήλωσε τα εξής για την ταυτότητα του λαμπερού αντικειμένου: «Δεν υπάρχει κανένα γνωστό συμβατικό στρατιωτικό αεροσκάφος να πετά με τέτοιες ταχύτητες, να αντανακλά το φως του Ήλιου και να μην βγάζει καυσαέρια! Άρα μιλάμε, ή για ένα εξωγήινο ιπτάμενο δίσκο ή για ένα απόρρητο ανθρώπινο αεροσκάφος, που συνόδευε το αεροπλάνο μετά από τις ασταμάτητες πτώσεις αεροσκαφών που συμβαίνουν τελευταία.»
Σε επιπλέον δηλώσεις του, ο Χάρης, απέκλεισε επίσης και την περίπτωση μιας αντανάκλασης του αεροπλάνου σε παγωμένους κρυστάλλους σύννεφων, όχι μόνο λόγω του Ιουλίου και της ξαστεριάς εκείνου του σούρουπου, αλλά και γιατί η παράξενη λάμψη δεν βρισκόταν μετά από τον Ήλιο και το αεροπλάνο αλλά ανάμεσα σε αυτόν και το αεροπλάνο.
Η είδηση με το UFO που απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή ο ερευνητής Χάρης Κουτσιαύτης πάνω από νησί του Πόρου, έκανε το γύρο του κόσμου αλλά και της Ελλάδας μέσα από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες εξωγήινων ερευνών του εξωτερικού (ΜUFON, UFO-Hunters, UFOstalker, NUFORC κτλ) και δεκάδες ενημερωτικούς ιστότοπους της χώρας μας. Όμως μαζί με την είδηση, υπήρξε και μία έκκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σε ανθρώπους που είδαν το ίδιο γεγονός πέρα από το οπτικό πεδίο που είχε ο Χάρης στον Πόρο.
Στην έκκληση αυτή, απάντησε ένας μάρτυρας του ίδιου περιστατικού, ο Γιάννης Π. από το Λουτράκι Κορινθίας, που απαθανάτισε σε βίντεο τη διέλευση του αεροπλάνου 7 λεπτά πιο μετά, με το ίδιο άγνωστο αντικείμενο να αντανακλά το φως του Ήλιου καθ’ όλη τη διάρκεια δίπλα του. Σύμφωνα με τον Χάρη, η συνεχής αυξομείωση του φωτός πάνω στο άγνωστο αντικείμενο (όπως θα παρατηρήσετε στο βίντεο) οφείλεται στις ασταθείς αλλαγές κλήσεων του αντικειμένου, κάτι που δεν συμβαίνει και με το αεροπλάνο που έχει σταθερή πορεία και κίνηση στο επίπεδο.