PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

«Κινήματα Κοινωνών ή UFO σέκτες», και η επαφή των ιδρυτών τους με τους εξωγήινους (Μέρος 2ο)

Έρευνα Νίκος Αποστολόπουλος, (Ερ.Ε.Ν.Ζω)

Η μεγάλη έρευνα για τα λεγόμενα «Κινήματα Κοινωνών ή UFO σέκτες, συνεχίζετε. Στο πρώτο μέρος της έρευνας μας (Εξωγήινοι θεοί και αιρέσεις. Απατεώνες και οραματιστές), γράψαμε για πέντε κινήματα/αιρέσεις. Το Urantia Book, τους Seekers, Unarius, Aetherius Society, και Cosmic Circle of Fellowship. Σήμερα ερευνούμε 5 ακόμα κινήματα και τη  διδασκαλία τους, την επαφή των ιδρυτών τους με τους εξωγήινους, και τις αποκαλύψεις που τους έγιναν από αυτούς.    

  Mark-Age: Το 1962, ο Charles Boyd Gentzel, και η συνεργάτης του Pauline Sharpe (γνωστή και ως Nada-Yolanda), θα ιδρύσουν τον οργανισμό Mark-Age, με έδρα στο Τενεσί των Η.Π.Α. Οι διδασκαλίες βασίζονταν στις υπερδιάστατες ανακοινώσεις της Nada Yolanda, που προφήτευε μια «Νέα Εποχή» αλλά και τη «Δευτέρα Παρουσία». Προφήτευε ότι είμαστε στις έσχατες ημέρες, και ότι αυτή είναι η εποχή της συγκομιδής, και ο κύκλος μετάβασης από το τέλος του παλιού, στη Νέα Εποχή που ξημερώνει, του Υδροχόου. Ο πρωταρχικός σκοπός του Mark-Age ήταν να εξωτερικεύσει στη Γη το «Αρχιερατικό Διοικητικό Συμβούλιο», (πνευματική κυβέρνηση του ηλιακού μας συστήματος) στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Δευτέρα Παρουσία. Αυτή η πνευματική κυβέρνηση θα ήταν η «I Am Nation». Η «I Am Nation», θα ήταν μια κυβέρνηση όλων των ανθρώπων στη Γη, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο, την ηλικία, ή την εθνικότητα. Δεν θα ήταν μια πολιτική κυβέρνηση, αλλά μια πνευματική σύναξη όλων των ψυχών που επιδιώκουν να υπηρετήσουν τον Θεό.  Η ιστορία της Mark-Age όμως είχε σαν βάση μια άλλη ιστορία που είχε προηγηθεί μερικά χρόνια νωρίτερα. Οι δύο ιδρυτές ισχυρίστηκαν ότι ελάμβαναν μηνύματα από το πνεύμα της Gloria Lee για λογαριασμό της δικής τους UFO-λατρείας.

Ο Charles Boyd Gentzel, και η συνεργάτης του Pauline Sharpe (γνωστή και ως Nada-Yolanda), ενώ δίπλα η Gloria Lee σε μια από λίγες γνωστές φωτογραφίες της 

Η Gloria Lee (1925 - 3η Δεκεμβρίου, 1962), ήταν μια αεροσυνοδός αεροπορικής εταιρεία και μια οπαδός της θρησκείας του Oahspe, ενώ τη δεκαετία του 1950 έγινε μέρος του κινήματος των επαφικών. Είχε δείξει ενδιαφέρον για τις ιστορίες του George Adanski, και μάλιστα είχε συναντηθεί μαζί του.  Η Lee ισχυρίστηκε ότι ήταν σε τηλεπαθητική επικοινωνία με μια οντότητα που είναι γνωστή ως JW, και κατοικούσε στον πλανήτη Δία, και της οποίας η διδασκαλία και η σοφία έφερε μια πολύ σημαντική ομοιότητα με τις διδασκαλίες και τη σοφία του Oahspe. Τότε άρχισε να συγκεντρώνει σε ένα βιβλίο τις πνευματικές διδασκαλίες της JW, όπως υπαγορεύονταν σε αυτήν. Πέθανε σε ηλικία 37 ετών τον Δεκέμβριο του 1962. Πριν από το θάνατό της, ο Lee ίδρυσε το «Cosmon Research Foundation» με σκοπό να προωθήσει διάφορες ιδέες από τις διδασκαλίες της JW οι οποίες παρείχαν και πρακτικές εφαρμογές.


Τι είναι το OAHSPE;

Το OAHSPE το έγραψε ένας οδοντίατρος από τη Νέα Υόρκη το 1881 , ονόματι Dr. John Ballou Newbrough. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι γνωστή ως "αυτόματη γραφή" μια πνευματική μέθοδος λήψης μηνυμάτων από το υπερπέραν, όπου το χέρι του διάμεσου  γράφει αυτόματα, χωρίς συνειδητή σκέψη και χωρίς πολλές φορές να ξέρει τι γράφει.Ο Newbrough χρειάστηκε 10 χρόνια "εξάσκησης" στην αυτόματη γραφή με εξαγνισμό πνευματικό και σωματικό.Στο βιβλίο περιέχονται και σχέδια του ίδιου του συγγραφέα τα οποία επίσης σχεδιάστηκαν "αυτόματα". Χρειάστηκαν 15 εβδομάδες για να γραφτεί με συνολικά 960 σελίδες και 36 ενότητες που ονομάζονται "βιβλία" όπως και στη Βίβλο. Το OAHSPE όταν κυκλοφόρησε επιχείρησε όχι να συμπληρώσει ,αλλά να αντικαταστήσει τη Βίβλο!Αυτό όπως καταλαβαίνετε προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων...

Το περιεχόμενο του

Το OAHPSE κυκλοφόρησε το 1882 και περιέχει ολόκληρη την ιστορία του σύμπαντος τα τελευταία 24.000 χρόνια! Διακηρύσσει την ανατολή μιας καινούργιας εποχής για την ανθρωπότητα την οποία αποκαλεί "Κοσμον". Αυτή είναι η 7η εποχή που χαρακτηρίζεται από τη μη βία και συνειδητή απόρριψη των πολέμων. Κεντρικό πρόσωπο είναι η θεία οντότητα Jehovih, ένα είδος Κοσμικού Συλλογικού Νου. Αναφορικά το OAHSPE περιέχει :την Κοσμογονία, τη Δημιουργία των Πλανητών,την Ιστορία της Γης και του Ανθρώπου, του Αόρατου Κόσμου και περιγραφή των θεών του ουράνιου Αιθέρα. Την ιεραρχία και τη θέση κάθε θεού και θεάς. Επίσης περιέχει νέες εντολές του Jehovih προς τους ανθρώπους και αποκαλύψεις για τη "δεύτερη" ανάσταση.


  Raëlism: Το Ραελιανό κίνημα, είναι μια θρησκεία/αίρεση UFO που ιδρύθηκε το 1974 από τον Claude Vorilhon, γνωστό σήμερα ως Ραέλ (από το Ρα=φως και El=θεός - Ο φέρων το φως). Ο Κλοντ Βοριλόν ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία ως τραγουδιστής με το όνομα Claude Celler, όπου δέχτηκε πιέσεις να αλλάξει το όνομα του και να ονομαστεί Ραελ, ενώ στη συνέχεια έγινε δημοσιογράφος αγώνων αυτοκινήτου και οδηγός δοκιμών για το περιοδικό «Autopop». Εμφανίστηκε δημόσια σε πρόγραμμα της γαλλικής τηλεόρασης και υποστήριξε ότι επικοινώνησε με εξωγήινους, στις 13 Δεκεμβρίου 1973. Όπως περιγράφει στο βιβλίο Le Livre qui dit la vérité («Το βιβλίο που αφηγείται την Αλήθεια»), ενώ βρισκόταν στη κεντρική Γαλλία, στο εθνικό πάρκο Puy de Lassolas και συγκεκριμένα στο πάρκο Volcano, μια παράξενη οντότητα με ύψος 1.40μ. που είχε βγει νωρίτερα από ένα σκάφος το οποίο είχε κατέβει απαλά από τον ουρανό, του πέρασε ένα μήνυμα. Όπως του εξήγησε η οντότητα, είχε έρθει με αποκλειστικό σκοπό τη συνάντηση μαζί του, και να του αναθέσει ως αποστολή να περάσει αυτό το μήνυμα στους ανθρώπους της Γης. Το μήνυμα ανέφερε, ότι προηγμένες οντότητες από άλλο πλανήτη δημιούργησε τη ζωή πάνω στη Γη, πριν από 25.000 χρόνια, επηρεάζοντας το DNA. Αυτοί οι «επιστήμονες», είπε ο Ραελ, ονομάζονταν αρχικά Ελοχίμ ή "αυτοί που ήρθαν από τον ουρανό". Περίπου σαράντα προφήτες στην ιστορία της Γης στάλθηκαν από τους Ελοχίμ, αλλά τα μηνύματά τους ήταν διαστρεβλωμένα από τον άνθρωπο σε μεγάλο βαθμό, λόγω της διαφοράς στο επίπεδο του πολιτισμού μεταξύ των προηγμένων οντοτήτων και των πρωτόγονων ακόμα ανθρώπων στη Γη. Του Ραέλ του δόθηκε η αποστολή να ενημερώσει τον κόσμο για την καταγωγή της ανθρωπότητας εν αναμονή της επιστροφής αυτών των εξωγήινων, και να οργανώσουμε επίσης μία πρεσβεία που θα τους υποδεχθεί. Δύο χρόνια αργότερα στις 7 Οκτωβρίου του 1975, ήρθε σε επαφή με έναν από τους Ελοχίμ, ο οποίος τον πήρε σε άλλο πλανήτη, όπου εκεί συνάντησε τον Βούδα, το Μωυσή, τον Ιησού και το Μωάμεθ οι οποίοι με τα μέσα της ανεπτυγμένης τεχνολογίας των "Ελοχίμ" επανήλθαν στη ζωή και ζουν σε ένα μεγάλο πλανήτη μαζί με 8.000 άλλους εκλεκτούς. Το δεύτερο βιβλίο του, Les extra-terrestres m'ont emmené sur leur Planète (Εξωγήινοι με πήραν στον πλανήτη τους), αφορά τη διδασκαλία που έλαβε από αυτές τις οντότητες. Το 1974, ο Ραέλ αποφάσισε να εγκαταλείψει το περιοδικό αυτοκινήτων, Autopop, και αφιερώθηκε στο έργο που του δόθηκε από τον «βιολογικό πατέρα του» , έναν εξωγήινο που ονομάζεται Γιαχβέ. Λίγο μετά την πρώτη δημόσια διάσκεψη, ο Ραέλ ίδρυσε τη MADECH - μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφερόταν να τον βοηθήσει στο έργο του, η οποία αργότερα έγινε το Διεθνές Ραελιανό Κίνημα. Στη συνέχεια εστιάστηκε στην εξάπλωση του μηνύματος του στην Ιαπωνία στη δεκαετία του 1980, και από το 1987, σε Περού, το Η.Π.Α., Βραζιλία, Κορέα, και Μαρτινίκα.

Διαφήμιση για την επίσκεψη του Ραέλ στην Ελλάδα, και την δημόσια συζήτηση στο ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ» στις 19 Οκτωβρίου 1989.  (Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 19/10/1989. Προσωπικό αρχείο Ν. Αποστολόπουλου)

Το 1989 είχε επισκεφθεί την Αθήνα, με στόχο φυσικά να μαζέψει οπαδούς. Στην ομιλία που είχε πραγματοποιήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, είχε «αποκαλύψει»: «Ο Χριστός έλεγε πως μία μέρα θα σας σταλεί ένας αγγελιοφόρος, ο Παράκλητος. Εγώ είμαι αυτός ο αγγελιοφόρος»! Αργότερα μέσω γνωστού ανθρώπου του χώρου της ουφολογίας από τα Χανιά, ίδρυσε την Ελληνική Ραελιανή Κίνηση που το 1997 εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη διαφημίζοντας στον έντυπο τύπο την Clonaid. Στις 31 Μαρτίου του 2006, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών διοργανώθηκε και ειδική εκδήλωση από την Ελληνική Ραελιανή Κίνηση, με κεντρικό της θέμα τα αγρογλυφικά, αλλά η ομιλία αναλώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε ζητήματα σχετικά με την κοσμοθεωρία της αίρεσης. Την παρουσίαση επιμελήθηκαν δύο υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της «κίνησης» από τη Γαλλία, ενώ στο χώρο βρέθηκαν εκείνη την ημέρα εκατό περίπου άτομα. Το κίνημα του Ραέλ είναι στο περιθώριο της κοινωνίας αλλά παραμένει μια αίρεση. Ο ίδιος ο Ραέλ πάντως αναφέρει: «Ο κόσμος πιστεύει ότι το κίνημα είναι μια άλλη θρησκεία. Μια αίρεση, που πιστεύει το θεό. Όχι. Οι εφημερίδες παραποίησαν τα πρώτα μου μηνύματα. Δεν είμαστε αίρεση, πιστεύουμε σε εξωγήινους κι όχι στον θεό. Είναι όντα σαν εμάς, αλλά πιο ανεπτυγμένα επιστημονικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας θεωρούν αίρεση. Δεν πρεσβεύουμε κάποια θρησκεία, αλλά την επιστήμη». Οι Ραελιανοί αριθμούν σήμερα, κάτι περισσότερο από 65.000 μέλη έχοντας απλώσει το δίκτυο της επιρροής τους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκατοντάδες σεμινάρια, διαλέξεις και εκδηλώσεις ενημερωτικού τύπου, ενώ ο new age χαρακτήρας της οργάνωσης αλλά και η σεξουαλική απελευθέρωση που προπαγανδίζει την τελευταία δεκαετία, προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων. Οι Ραελιανοί ενθαρρύνουν τις ομοφυλόφιλες, αμφιφυλόφιλες και τις ετεροφυλόφιλες σχέσεις, και ότι η κοινωνία πρέπει να τους αναγνωρίσει νόμιμα. Ορισμένες κυβερνήσεις, κυρίως στην Ελβετία, φοβούνται ότι οι Ραελιανοί αποτελούν απειλή για τα δημόσια ήθη και για την υποστήριξη ελευθέρωσης της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Οι ελβετικές αρχές υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους σεξουαλική απελευθέρωση στη διαπαιδαγώγηση θα ενθαρρύνει τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων παιδιών.

Το σύμβολο των Ραελιανών, συνδυασμός εξάλφας και σβάστικας, που διαφοροποιήθηκε αργότερα λόγω αντιδράσεων των Εβραίων

Ναι, στη ανθρώπινη κλωνοποίηση

Η Ρεαλιανή "θρησκεία" είναι η πιο γνωστή για τον ενθουσιασμό της πάνω στην γενετική μηχανική και την κλωνοποίηση του ανθρώπου ώστε να ακολουθήσει τα χνάρια των ξένων δημιουργών μας.  Μεγάλο μέρος της υπεράσπισης του Ραέλ σχετικά με την τεχνολογία του μέλλοντος περιγράφεται στο βιβλίο του 2001, Yes to Human Cloning, (Ναι στην Ανθρώπινη Κλωνοποίηση). Υποστήριξε την ανθρώπινη γενετική μηχανική προκειμένου να αποφευχθούν γενετικά κληρονομούμενα νοσήματα και να μειώσει την οικονομική επιβάρυνση για την κοινωνία. Μάλιστα η Ανάσταση του Χριστού , κατά τους Ραελικούς, ήταν το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα εξελιγμένης τεχνικής κλωνοποίησης. Το 1997, ο Ραέλ ιδρύει την Εταιρεία Clonaid μέσω της οποίας διαφημίζει ότι θα "πωλεί ανθρώπινους κλώνους" έναντι 200.000 δολαρίων έκαστον, για να θεραπεύσει τον πόνο των άτεκνων ζευγαριών και για να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αθανασία. Το 1999 η επικεφαλής βιοχημικός και επίσκοπος των Ραελιανών, Μπριζίτ Μπουασελιέ, ανακοίνωσε τη γέννηση της Εύας, του πρώτου –υποτίθεται- κλωνοποιημένου ανθρώπου που θα βοηθούσε στο ξεκλείδωμα των μυστικών της εξωγήινης καταγωγής του ανθρώπου. Ο ίδιος ο Ραέλ γράφει: «Τώρα που ο άνθρωπος έφθασε στο φεγγάρι και είναι ικανός με την κλωνοποίηση να γίνει ο ίδιος δημιουργός μπορούμε κι εμείς να καταλάβουμε τους δημιουργούς μας». Οι κλωνοποιήσεις πέντε συνολικά παιδιών που υποστηρίζει η κ. Μπουασελιέ ότι πραγματοποιήθηκαν στην Clonaid δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

  Universal Industrial Church of the New World Comforter: Ο Allen Michael Noonan ήταν ένας «ενσαρκωμένος πνευματικός γαλαξιακός δάσκαλος» , αφιερωμένος στην εξυπηρέτηση της ανθρωπότητας. Έφυγε από τη ζωή το 2010, στην ηλικία των 93 ετών. Ήταν ιδρυτής της «Universal Industrial Church of the New World Comforter» την οποία ίδρυσε το 1973. Όλα ξεκινούν το 1947, όταν ο Allen Noonan, ζωγράφος ακόμη, εργαζόταν στην εικονογράφιση μιας εξωτερικής πινακίδας στο Long Beach της Καλιφόρνιας, και κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας υποστήριξε ότι είχε μια συνάντηση με Γαλαξιακά Διαστημικά Όντα. Όπως αναφέρει ο Allen, ξαφνικά παρουσιάστηκε ένα φωτεινό μοβ και χρυσό φως, και ένοιωσε τον εαυτό του να μεταφέρεται πάνω σε «κάτι» που αργότερα συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα γαλαξιακό μητρικό σκάφος. Αφού επιβιβάστηκε στο διαστημόπλοιο, εμφανίστηκε ένα μεγάλο φως, και μια φωνή (μέσα από το φως), ακούστηκε να λέει, ότι είχε επιλεγεί να είναι ο αγγελιοφόρος που θα εκπληρώσει το ρόλο του Παράκλητου στο Νέο Κόσμο, και το κανάλι του Αιώνιου Ευαγγελίου. Δέχτηκε την αποστολή, και από εκείνο το σημείο και μετά ήταν σε άμεση τηλεπαθητική επαφή με αυτόν τον Γαλαξιακό Νου, διοχετεύοντας τις ενέργειες του «Πνεύματος της Αλήθειας» μέσω του προφορικού και γραπτού λόγου. Το 1967, και κατά τη διάρκεια του Summer of Love, ο Michael Allen μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου, με μια μικρή ομάδα ανθρώπων που πίστευαν ότι η αλήθεια έρχεται μέσω αυτού, ίδρυσε το One World Family Commune (Οικογένεια του Ενός Κόσμου), μαζί με ένα χορτοφαγικό εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο που ονόμασε «Here and Now» (Εδώ και Τώρα). Ακολούθησαν άλλα 7 παρόμοια εστιατόρια. Το 1969, η κοινότητα ίδρυσε ένα χορτοφαγικό  εστιατόριο σε ένα πολύ μεγαλύτερο χώρο στην Telegraph Avenue and Haste Street στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και το όνομα του εστιατορίου άλλαξε σε One World Family Natural Food Center (Οικογένεια Ενός Κόσμου Φυσικό Κέντρο Τροφίμων). Θα δημοσιεύσει μάλιστα και ένα χορτοφαγικό βιβλίο μαγειρικής που ονομάζεται Cosmic Cookery (Κοσμική Μαγειρική). Στην μια πλευρά του εστιατορίου υπήρχε ζωγραφισμένη από τον Michael Allen  μια μεγάλη τοιχογραφία που είχε γράψει πάνω από αυτήν τη φράση «Αγρότες, Εργάτες, Ενωμένοι Στρατιώτες - Η Λαϊκή Πνευματική Ανάπλαση 1776! – 1976». Ο αγρότης κρατούσε την τρίαινα, ο εργαζόμενος κρατούσε ένα σφυρί , και ο στρατιώτης κρατούσε ένα όπλο, ενώ ο καθένας είχε τα χέρια του γύρω από τους ώμους του άλλου. Από πάνω τους ήταν τρεις ιπτάμενοι δίσκοι που έρχονταν για προσγείωση. Το 1973, ο Michael Allen ίδρυσε την Universal Industrial Church of the New World Comforter «Παγκόσμια Βιομηχανική Εκκλησία Παράκλητος του Νέου Κόσμου» και την ίδια χρονιά δημοσίευσε με βάση τις διδασκαλίες του, τον πρώτο τόμο της σειράς το, «Αιώνιο Ευαγγέλιο» με τίτλο «Από το Σύμπαν στην Νεολαία του Κόσμου» (From the Universe to the Youth of the World). Τρία ακόμα βιβλία δημοσιεύθηκαν αργότερα ως μέρος αυτής της σειράς. 

  Ashtar Command: Η κίνηση Ashtar μελετάται από ακαδημαϊκούς ως η εξέχουσα μορφή των UFO θρησκειών. Η Ashtar Command γνωστή και ως The Galactic Command, ή Command of the Εxtraterrestrial Forces of the Intergalactic Confederation ή The Fleet of the Solar Cross, είναι ένας εξωγήινος οργανισμός, μια αδελφότητα φωτός, που αποτελείται από εκατομμύρια διαστημόπλοια, και μέλη διαφόρων κοσμικών πολιτισμών, του οποίου η ύπαρξη και ο σκοπός διεκδικείται από τους επαφικούς, τους πιστούς της Νέα Εποχής, και τους διοχετευτές (channellers), συμπεριλαμβανομένου του αμερικανού ουφολόγου George Van Tassel, που ήταν ο πρώτος που υποστήριξε ότι έχει λάβει ένα μήνυμα, το 1952, από τον Ashtar. Είναι εδώ για να βοηθήσουν τον πλανήτη Γη και την ανθρωπότητα, και είναι καθολικοί πρεσβευτές της ειρήνης. Κύριο δίδαγμα από τα πνευματικά μηνύματα τους είναι η  αναγνώριση, η υλοποίηση και η φανέρωση της θείας φύσεως. Ο Ashtar ή Ashtar Sheran είναι το όνομα που δίνεται στον αρχηγό της Ashtar Command, ενός καλοπροαίρετου ον, που έχει την ευθύνη για όλους τους στόλους, και εξαπλώνει μηνύματα ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων για να μας προετοιμάσει να εισέλθουμε στην Εποχή του Υδροχόου. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα (Ashtar-Sheran), ο Ashtar γεννήθηκε πριν από περίπου 20.000 χρόνια στις Πλειάδες, που σημαίνει ότι ενσαρκώνεται σε ένα φυσικό σώμα. Είναι περίπου 2 μέτρα σε ύψος με ευρείς ώμους, ενώ έχει ξανθά μακριά μαλλιά και γαλανά μεγάλα μάτια, ντύνεται συχνά στα λευκά ρούχα, και από καιρό σε καιρό χρησιμοποιεί ένα μανδύα. Η φιγούρα του Ashtar προωθήθηκε επί το πλείστον από τον George Van Tassel και τον ευρωπαίο επαφικό, Herbert Victor Speer. Αρχικά, ο Ashtar ήταν μοναχικός και θα μεταπηδήση στη συνέχεια στην Ashtar Command από τον διοχετευτεί Robert Short, φίλο του Van Tassel, και εκδότης ενός περιοδικού UFO της δεκαετίας του 1950 που ονομαζόταν Interplanetary News. 

Ο George Van Tassel, μακροπρόθεσμα, ήταν ίσως το πιο σημαντικό πρόσωπο για τη διάδοση και τη διαιώνιση του κινήματος των επαφικών. Το 1947, ο Van Tassel μετακόμισε στο Giant Rock, κοντά στο Landers στην έρημο Mojave, της Καλιφόρνια, όπου ίδρυσε ένα μεγάλο κέντρο UFO, το οποίο έγινε το πιο επιτυχημένο και γνωστότερο κέντρο συνάντησης UFO. Ο Van Tassel, ήταν ένας από τους ιδρυτικούς «πατέρες» της σύγχρονης θρησκευτικής ουφολογίας και δημιούργησε αναμφισβήτητα τη πιο σημαντική ομάδα UFO που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στις αρχές της δεκαετίας του 1950, αν και δεν είναι τόσο γνωστό σήμερα. Αυτό ήταν το "Ministry of Universal Wisdom" (Υπουργείο Οικουμενικής Σοφίας) που ξεκίνησε το 1953, και το οποίο εξελίχθηκε από δύο προηγούμενες ομάδες που είχαν οργανωθεί στο Giant Rock στα τέλη του 1940. Η οργάνωση διερευνoύσε και ενθάρρυνε τις θεραπευτικές τέχνες, αλλά επίκεντρο του ήταν να συλλέξει και να αναλύσει στοιχεία για το φαινόμενο των ΑΤΙΑ, αλλά και συνεντεύξεις με επαφικούς.  Διοργανώνονταν συνεδρίες στο Giant Rock στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν «ερωτήσεις» και να λάβουν «απαντήσεις» από τους εξωγήινους μέσω των διοχετευτών. Αυτό οδήγησε σε εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις στο Giant Rock που διοργανώθηκαν από τον Van Tassel, και οι οποίες ξεκίνησαν την άνοιξη του 1953 και συνεχίστηκαν για τουλάχιστον άλλα 24 χρόνια. Σηματοδότησαν το πιο σημαντικό ρόλο του Van Tassel στην ιστορία των UFO. Το 1959 έως και 11.000 άτομα παρακολούθησαν τις εν λόγω διοργανώσεις και άκουσαν να διοχετεύονται μηνύματα που ισχυρίζονταν ότι προέρχονται από το διάστημα. Οι περισσότεροι από τους γνωστούς επαφικούς της εποχής παρακολούθησαν τις εν λόγω διοργανώσεις ως ομιλητές και διοχετευτές.  Τα περισσότερα μηνύματα που έλαβε ο Van Tassel από τον Ashtar από τις αρχές της δεκαετίας,  παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό σε αυτά τα γεγονότα. Προβλήθηκε επίσης ο ισχυρισμός ότι στις 18 Ιουλίου 1952, ο Ashtar εισχώρησε στο ηλιακό σύστημα ως Αρχηγός της Ashtar Command με σκοπό να προειδοποιήσει την ανθρωπότητα από τους κινδύνους της βόμβας υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής του πλανήτη, και να βοηθήσει το ανθρώπινο γένος. Μετά την πρώτη δοκιμή τον Νοέμβριο του 52’ και την αποτυχία της πρόβλεψης, ο Van Tassel υποστήριξε ότι το μήνυμα του Ashtar ανέφερε επίσης ότι θα παρέμβει για να σταματήσει η καταστροφή, ενώ διάφορες ενέργειες ελήφθησαν από το διαστημικό στόλο για την αποκατάσταση των ζημιών στον πλανήτη.  Καθώς οι εβδομαδιαίες διοργανώσεις στο Giant Rock συνεχιζόντουσαν, η γενική ιδέα της "Ashtar Command",  για χρήση από έναν αριθμό διακεκριμένων επαφικών και διοχετευτών, προωθήθηκε από τον Van Tassel. Ο Robert Short, συντάκτης όπως αναφέραμε νωρίτερα του περιοδικό UFO, Interplanetary News, και μέλος της ομάδας Van Tassel, άρχισε να διαδίδει τα μηνύματα, αλλά ο Van Tassel δεν συμφωνούσε ότι άλλα μηνύματα του Ashtar που παρουσιαζόντουσαν ήταν αυθεντικά, με αποτέλεσμα ο Short να αποσπαστεί και να αρχίσει δική του ομάδα που ονομάστηκε "Ashtar Command".

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950, η γενική ιδέα της Ashtar για μια γαλαξιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου και προετοιμασία μιας επικείμενης διάσωσης της ανθρωπότητας είχε εδραιωθεί καλά, και περιελάμβανε και διάφορους γνωστούς διοχετευτές της εποχής που διεκδικούσαν την επαφή με τον Ashtar. Για παράδειγμα ο Elouise Moeller προέβλεψε ότι ένας στόλος από το διάστημα θα φτάσει στο εγγύς μέλλον, και η Adelaide J. Brown ισχυρίστηκε ότι υπήρχε άνθηση των πολιτισμών σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Ωστόσο, καθώς ο χρόνος και η επιστημονική γνώση προχώρησε, η δημόσια αποτυχία των προβλέψεων αυτών είχε τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του κινήματος Ashtar Command, λόγω της έλλειψης μιας κεντρικής αρχής που θα μπορούσε να αναλάβει τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της ζημιάς. Παρά το γεγονός ότι ο Robert Short είχε περάσει πολύ χρόνο προωθώντας τα μηνύματα του Ashtar, δεν ήταν ούτε ο ηγέτης ούτε ο μοναδικός διερμηνέας, καθώς αυτή τη φορά από δεκάδες διοχετευτές του Ashtar παρουσιάζονταν αντικρουόμενα μηνύματα. Η Ashtar Command εξελίχθηκε σε ένα κίνημα που δεν είχε κεντρική εξουσία για αρκετές δεκαετίες μέχρι και τα μέσα του 1990. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι διδασκαλίες μέσω των διοχετευτών από τον Ashtar ποικίλουν πάρα πολύ. Μέρος αυτού του κινήματος μεταμορφώθηκε σε «Guardian Action International» και στη συνέχεια Guardian Activation International. Οι εκδόσεις, Guardian Action Publications ιδρύθηκαν για να διαδώσουν τα μηνύματα των διοχετευτών, και δημοσιεύθηκαν αρκετά βιβλία στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το 1988, εκδόθηκε επίσης ένα ενημερωτικό δελτίο με τίτλο  "Ashtar's Golden Circle". 

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 (και συνεχίζονται μέχρι σήμερα) πολλές από αυτές τις ομάδες διοχέτευσης άρχισαν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με σκοπό να ενοποιήσουν την κίνηση, με τη δημιουργία μίας ενιαίας «έγκυρης» πηγής για όλα τα μηνύματα του Ashtar. Με την συνεχιζόμενη όμως αποτυχία των προφητειών, οι διδασκαλίες  τροποποιήθηκαν για να περιλαμβάνουν λιγότερο προφητικό υλικό και δόθηκε περισσότερη έμφαση στο πνευματικό. Ανεξάρτητοι όμως διοχετευτές συνέχισαν να ενστερνίζονται μηνύματα τα οποία διέφεραν και συνέχισαν να επικεντρώνονται σε θέματα όπως η καταστροφή του πλανήτη και η εκκένωση από το πληθυσμό, συνωμοσίες, και γενικά μια διασπορά φόβου. Αυτές οι φωνές κηρύχθηκαν άκυρες από την «ενιαία πηγή» και προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι αυτοί οι διοχετευτές είχαν εξαπατηθεί από αρνητικά στο χώρο όντα που είχαν επαναστατήσει από την Διοίκηση Ashtar.

Τα τελευταία χρόνια, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, υπάρχει μια γενικότερη κίνηση κάποιων ομάδων οι οποίοι αυτοαποκαλούνται μέλη της «Γαλαξιακής Ομοσπονδίας»… Μάλιστα αρκετά από αυτά έχουν δημιουργήσει υποομάδες ατόμων που «θέλουν» να προέρχονται από την Ανδρομέδα, το Σείριο, τις Πλειάδες, τη Λύρα καθώς και άλλους αστερισμούς του Γαλαξία μας… Μέσα σε αυτούς τους πληθυσμούς εξωγήινων –κατά τα λεγόμενά τους-, υπάρχουν φυσικά και οντότητες ερπετοειδών ή και άλλων τερατόμορφων οι οποίοι, άλλοι προκαλούν φόβο και άλλοι ανάγκη για έξωθεν σωτηρία της ανθρωπότητας…

  Universe People ή Cosmic People of Light Powers: Η Universe People, είναι μια UFO θρησκεία από την Τσεχία και την Σλοβακία, παρακλάδι της Ashtar Command Galactic, η οποία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1997, με κεντρικό πρόσωπο τον Ivo A. Benda. Οι πεποιθήσεις τους βασίζονται στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών που επικοινωνούν με τον Benda και άλλους επαφικούς τηλεπαθητικά, και αργότερα ακόμη και με άμεση προσωπική επαφή. Θεωρείται η πιο χαρακτηριστική θρησκεία UFO στην Τσεχική Δημοκρατία.  Μετά τη μαζική αυτοκτονία των μελών της λατρείας  Heaven's Gate (Πύλη του Ουρανού) το 1997, που θα ερευνήσουμε στο επόμενο άρθρο μας, η Universe People  προσέλκυσαν την προσοχή των τσεχικών μέσων ενημέρωσης ως μια ομάδα με παρόμοια ιδεολογία και με πιθανότητες να διαπράξουν παρόμοιες πράξεις. Ο κίνδυνος αυτής της ανάπτυξης μειώθηκε τα επόμενα χρόνια, ενώ  σε πολλές περιπτώσεις, η ομάδα κατάφερε να εμφανιστεί και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Ο Ivo A. Benda ξεκίνησε τις δημόσιες δραστηριότητές του στη μέση της δεκαετίας του 1990 με περισσότερες από 180 οργανωμένες διαλέξεις, τις οποίες επισκέφτηκαν περισσότερα από 12.000 άτομα. Από το 1998 έως το 2000, η ιδεολογία της Universe People, ήταν κοντά στο σεχταρισμό, με κεντρική ιδέα τον ερχομό μιας κοσμικής καταστροφής και την απομάκρυνση των ανθρώπων σε έναν άλλο πλανήτη. Αργότερα, ωστόσο, μετέφερε τις προσπάθειές της στην άμυνα ενάντια στις επιθέσεις αρνητικών εξωγήινων όντων, που ονομάζονταν Saurians (στην Τσεχική: ještírci). Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2000, o Ivo Benda και η ομάδα του έγιναν πιο γνωστοί δημοσίως και στη Σλοβακία. 

Το 2007, το σλοβακικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TV JOJ ανέφερε ότι από το σύμπαν αποστέλνονται οδηγίες στους ανθρώπους για το πώς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, ενάντια στις επιθέσεις κακών εξωγήινων οντοτήτων. Σύμφωνα με τον Benda, εξωγήινοι πολιτισμοί που διαθέτουν ένα στόλο από διαστημόπλοια, με επικεφαλής τον Ashtar Command Galactic, βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, και παρακολουθούν στενά για να βοηθήσουν και να μεταφέρουν τους οπαδούς τους σε μια άλλη διάσταση. Η βάση της φιλοσοφίας του Benda, σχετίζετε με πληροφορίες από πολλά ανεξάρτητα βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των Angels In Starships (Giorgio Dibitonto), Inside The Spaceships (George Adamski), Bringers Of The Dawn (Barbara Marciniak) και άλλα. Υιοθέτησε επίσης τμήματα της φιλοσοφίας του ελβετού πολίτη Billy Meier . Ωστόσο, η φιλοσοφία του Benda σε ορισμένα σημεία έρχεται σε σύγκρουση με τον Meier, ο οποίος με την σειρά του δεν αναγνωρίζει τις κινήσεις του Benda. Τα μέλη του κινήματος δεν εμπιστεύονται τις σύγχρονες τεχνολογίες και μηχανισμούς ελέγχου της κοινωνίας. Θεωρούν ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένα εργαλείο καταπίεσης και χειραγώγησης. Όμως παρά το γεγονός αυτό, ο Benda επιδιώκει συχνά την  επαφή με τους δημοσιογράφους ώστε να μεταφέρει τις ιδέες του στο κοινό. Σκεπτικιστές θεωρούν τον Benda και κάποιους από τους πιο δραστήριους οπαδούς του, να είναι ψυχικά άρρωστοι, και το Universe People να είναι μια δυνητικά επικίνδυνη λατρεία.

Πηγές:
http://www.egolpion.com/ufocults.el.aspx#ixzz3uTQNpE00
Απαγορευμένα Βιβλία (εκδ. ΑΧΡΕΤΥΠΟ/Χρήστος Ζ.Κωνστας/OAHSPE)
Le Livre qui dit la vérité
Les extra-terrestres m'ont emmené sur leur Planète
Metafysiko.gr
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, Τεύχος 31
Νεοαποκρυφισμός, π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, σελ. 261
Wikipedia