PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Επιτόπιες έρευνες της Ερ.Ε.Ν.Ζω σε όλη την Ελλάδα

Τα σκοτεινά στοιχειά της Τήνου

Λίγα μέτρα από το λιμάνι της Τήνου, βρίσκετε το μικρό εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη που είναι χτισμένο από το 1691. Η παράδοση λέει πως από αυτήν ακριβώς την εκκλησία έβγαιναν τα παλιά χρόνια οι Αράπηδες… Οι Αράπηδες στην τηνιακή λαϊκή παράδοση είναι ένα είδος σκοτεινού ξωτικού ή στοιχειού. Είναι πανύψηλοι και κατάμαυροι και συνήθως καπνίζουν ένα παράξενο τσιμπούκι.

Διαβάστε περισσότερα... 






                  _______________________________________________________________

Ο ναός του πρίγκιπα των Ινδιών στον Άγιο Θωμά Ηρακλείου. Εκεί που ο μύθος μπλέκεται με την ιστορία
Προχωρώντας με ανατολική κατεύθυνση αφήνοντας πίσω μας το χωριό Άγιος Θωμάς Ηρακλείου, συναντάμε τα σκαλιά που οδηγούν στον λαξευτό ναό του Αγίου Ιωάσαφ, ενός αγίου με καταγωγή από την Ινδία. Εδώ ο μύθος μπλέκεται με την ιστορία: ο Ιωάσαφ λέγεται ότι ήταν γιός του βασιλιά των Ινδιών Αβεννήρ, και μυήθηκε στον Χριστιανισμό, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, και έγινε μοναχός στην έρημο.

Διαβάστε περισσότερα...


_____________________________________________________________

Δροσουλίτες: Φασματικοί πολεμιστές, φαντασία, ή ένα φυσικό φαινόμενο; Όλα τα άρθρα του Άγγελου Τανάγρα από το περιοδικό "ΨΥΧΙΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΙ"

Κάθε χρόνο από τις 31 του Μάη, οι θρυλικοί Δροσουλίτες ξεκινούν την πορεία τους από την ανατολή και κινούνται προς την δύση. Πριν την ανατολή του ηλίου, ανθρώπινες σκιές εμφανίζονται να ξεκινούν από το ερειπωμένο μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπους και κατευθύνονται προς την περιοχή του Φραγκοκάστελλου.

Διαβάστε περισσότερα...



___________________________________________________________________

Το Νεολιθικό σπήλαιο Ασφένδου και οι άγνωστες βραχογραφίες του 8.000 π.Χ.

Μια σημαντική ανακάλυψη για την προϊστορική επιστήμη στην Ελλάδα, είναι η επισήμανση των χαρακτών βραχογραφιών σε σπήλαιο στη θέση Σκορδολλάκια, λίγο έξω από το χωριό Ασφένδου, της επαρχίας Σφακίων στην Κρήτη. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 780μ. και οφείλει την ονομασία του στο δέντρο ασφένδαμο που φυτρώνει στην περιοχή σε αφθονία.

Διαβάστε περισσότερα...



____________________________________________________________________

Τα 90 παράξενα ανάγλυφα της «Μικρής Μητρόπολης Αθηνών»

Πόσοι έχουν παρατηρήσει την εξωτερική επιφάνεια του ναού; Πόσοι έχουμε παρατηρήσει την Λήδα να κάθεται πάνω σε κύκνο, που είναι ο Δίας μεταμορφωμένος; Πόσοι έχουμε παρατηρήσει το γυμνό σάτυρο ανάμεσα σε δύο σταυρούς; Πόσοι έχουμε παρατηρήσει τα Ελευσίνια Μυστήρια, και πολύ περισσότερο πόσοι έχετε παρατηρήσει τον ανάστροφο σταυρό που κοσμεί την νότια πλευρά;
Διαβάστε περισσότερα...



_____________________________________________________________________

Άλσος Αγίου Λογγίνου και παραφυσικά φαινόμενα

Το άλσος του Αγίου Λογγίνου βρίσκετε πίσω από το Α’ νεκροταφείο σε μια περιοχή με πολύ μυστηριακή ατμόσφαιρα. Αναφέρομαι φυσικά στη διαδρομή, Καλλιμάρμαρο, Αρδηττός, Α' νεκροταφείο, Άλσος Λογγίνου. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίεργες δυνάμεις, για μία ιδιαίτερα ενεργειακή περιοχή, για ένα άλσος που λαμβάνουν χώρα πολλά μεταφυσικά φαινόμενα.

Διαβάστε περισσότερα...



____________________________________________________________________

Το στοιχειωμένο κοκκινόσπιτο της Σύρου

Το «κοκκινόσπιτο», όπως είναι γνωστό στους κατοίκους της Σύρου, είναι ένα ερειπωμένο διώροφο αρχοντικό στην περιοχή του Επισκοπείου, πέντε μόλις λεπτά με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα, Ερμούπολη. Θεωρείται από πολλούς ως στοιχειωμένο και αμαρτωλό σπίτι και λέγεται πως ενέπνευσε τον Μ. Καραγάτση να γράψει το 1953 το μυθιστόρημα "Η Μεγάλη Χίμαιρα".

Διαβάστε περισσότερα...



______________________________________________________________________

Κομολίθοι Χανίων

Οι Κομολίθοι είναι ένα από τα πιο παράξενα και ενδιαφέροντα τοπία που υπάρχουν στην Κρήτη. Τους συναντάμε στο χωριό Ποταμίδα Κισσάμου στην κοιλάδα του Τυφλού ποταμού . Πρόκειται για ξεχωριστούς λόφους που αποτελούνται από μαλακό άργιλο στον οποίο με την πάροδο του χρόνου η διάβρωση έχει δώσει αυτές τις υπέροχες μορφές.

Διαβάστε περισσότερα...



_______________________________________________________________________

Το κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Ερμούπολης Σύρου. Ιστορία και Τέχνη.

Το κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Σύρου, αποτελεί περισσότερο ένα μουσείο παρά ένα νεκροταφείο. Εδώ υπάρχουν 56 μεγαλόπρεπα μαυσωλεία, που ανήκουν στις επιφανέστερες οικογένειες της Ερμούπολης και ανεγέρθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού.

Διαβάστε περισσότερα...




_______________________________________________________________________

Σπήλαιο του Μελιδονίου και Τάλως: Η ρομποτική στην υπηρεσία του Μίνωα

Σύμφωνα με έναν υπολογισμό ο Τάλως περιτρόχαζε 2.940χλμ. σε 12 ώρες, δηλαδή είχε μέση ωριαία ταχύτητα 245χλμ/ώρα. Ο γίγαντας γύριζε την Κρήτη τρεις φορές από τη μια της άκρη, τον κόλπο του Δικταίου, ως την άλλη, το Ζάκρο. Δηλαδή τρεις διαδρομές σε γραμμική απόσταση 254+254=508χλμ. και 980χλμ. περιμετρικά X3 την ημέρα =2.940χλμ. σε 12 ώρες!




________________________________________________________________________

Η άγνωστη πυραμίδα των Χανίων

Η "πυραμίδα" των Χανίων αποτελεί ένα μνημείο μοναδικό στο είδος του μιας και δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρόμοιο κτίσμα... Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 περίπου μέτρων στα Νότια του νομού Χανίων, και περίπου 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού Καμάρια. Ο δρόμος είναι αρκετά στενός και επικίνδυνος και απαιτείται μεγάλη προσοχή.




______________________________________________________________________

Το ερπετοειδές κεφάλι της Κρήτης


Σήμερα κανείς δεν ξέρει τον πραγματικό σκοπό της δημιουργίας του και πιθανόν δεν θα τον μάθουμε ποτέ. Μπορεί να δημιουργήθηκε από αυτόν τον άγνωστο μοναχό που θέλησε να γεμίσει τις ατέλειωτες ώρες του, μπορεί να δημιουργήθηκε κάποτε προς τιμή αυτών των ιδιόρρυθμων πλασμάτων που ζούσαν στις σπηλιές και ήταν η αιτία να δημιουργηθεί ο ναΐσκος του Αγίου Αντωνίου για να σφραγιστεί η περιοχή.


______________________________________________________________________

 Σπήλαιο Τζανή: Μύθοι και Θρύλοι της Κρήτης

Η Κρήτη είναι ένας τόπος που βρίθει από θρύλους και διηγήσεις, ένας τόπος «μαγικός», όπου εκδηλώνονται ασυνήθιστα και περίεργα φαινόμενα, τα οποία κατάφεραν να επιβιώσουν για πολλά χρόνια με μικρές παραλλαγές, από στόμα σε στόμα, φτάνοντας μέχρι τις ημέρες μας. Ένας τέτοιος συγκεκριμένος τόπος στην Κρήτη είναι και ο Ομαλός, με έντονη την επίδραση των μύθων, και των λαϊκών διηγήσεων, και με κύριο σημείο αναφοράς το σπήλαιο Τζανή.