PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

25ο Ετήσιο Συνέδριο UFO (Ομιλίες, Συμπεράσματα, Βίντεο)

Για άλλη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο UFO, 25ο κατά σειρά, στο We-Ko-Pa Resort, Συνεδριακό Κέντρο και Καζίνο, κοντά στο Φοίνιξ της Αριζόνα από τις 17 έως και της 21 Φεβρουαρίου. Το IUFOC ιδρύθηκε το 1991 και θεωρείται το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για τα UFO και τα συναφή φαινόμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ερ.Ε.Ν.Ζω για τρίτη φορά, σε συνεργασία με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της στην Αμερική, Ματθαίο Αικατερινίδη, μέλος της NICAP, παρουσιάζει τις σημαντικότερες ομιλίες αλλά και τις σημαντικότερες συζητήσεις από τα πάνελ που ακολούθησαν. 

                           Samuel Maranto                 Paul Davids                  Nick Redfern                   David Jacobs


Από τους πρώτους ομιλητές ήταν ο Samuel Maranto, ένας φιλικός άνθρωπος και καθόλου δογματικός, μέλος και  Διευθυντής της MUFON του Ιλινόις, και ο οποίος μίλησε για "Μαζικές Θεάσεις". Παρουσίασε αρκετές φωτογραφίες και βίντεο από «φώτα στον ουρανό», μέρος των οποίων όμως θα μπορούσαν να είναι πολλά πράγματα, όπως αναμμένα αερόστατα (πρόταση η οποία τελικά απορρίφθηκε ως «πλήρης και απόλυτη ανοησία»). Μίλησε επίσης για μια αναφορά UFO του 2006, γνωστή ως «O'Hare Field Gate C17» που θεωρείται ως μία από τις πιο καλά τεκμηριωμένες και ευρέως-μαρτυρίες θέασης UFO στη σύγχρονη ιστορία.

Ομιλητής ήταν επίσης ο Paul Davids, συγγραφέας και παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών. Το ενδιαφέρον του για τα UFO άρχισε όταν ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν μια παρατήρηση ενός φωτεινού δίσκου κοντά στο Λος Άντζελες το 1987. Ήταν ο παραγωγός και συν-συγγραφέας της ταινίας «Showtime Roswell» το 1993. Μίλησε για την  Marilyn Monroe, τη CIA, και τα UFO, ενώ σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του ασχολήθηκε με το υπόμνημα FBI Hottel που μιλά για μια υποτιθέμενη συντριβή UFO. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου, ο Davids παρουσίασε την 96 λεπτών ταινία -  ντοκιμαντέρ του, με τίτλο «Marilyn Monroe, Αποχαρακτηρισμένα».

Ο Nick Redfern, ο οποίος έχει γράψει τρία βιβλία τα τελευταία χρόνια σχετικά με τους MIB (Άντρες στα Μαύρα), μίλησε με θέμα «Άντρες στα Μαύρα: Ιστορία και Μυστήριο». Αναφέρθηκε στους Albert K. Bender, Gray Barker, ο John Keel, Tim Beckley. Ο Redfern πρότεινε ότι η MIB θα μπορούσαν να είναι (εκτός από κυβερνητικοί πράκτορες) εξωγήινοι, χρονοταξιδιώτες, δαίμονες, ή ίσως σχετίζονται με Vampires.

Μια ομιλία που περίμεναν όλοι με αρκετή ανυπομονησία ήταν αυτή του David Jacobs, με θέμα "Κατανόηση του Φαινομένου των Απαγωγών», και στην οποία ομιλία ακολούθησε πιστά το τελευταίο του βιβλίο, Walking Among Us (Περπατούν Ανάμεσά μας). Αναφέρθηκε στο λεγόμενο «Πρόγραμμα Αναπαραγωγής» που πιστεύετε από πολλούς ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αργά και μεθοδικά από τους εξωγήινους. Ο Jacobs παίρνει την  αρνητική άποψη του θέματος καθώς πιστεύει ότι οι εξωγήινοι θα συμπληρώσουν εκ νέου τον κόσμο με υβρίδια. Αυτή η επιχείρηση από τους εξωγήινους όπως ανέφερε, άρχισε πιθανότατα κατά το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα, ή το πρώτο τέταρτο του 20ου. Αυτές οι απαγωγές είναι ένα πράγμα που ποτέ δεν είχε συνέβη στη γη πριν από αυτό. Οι απαγωγές από εξωγήινους είναι παγκόσμιες, και φαίνεται να ακολουθούν τις οικογενειακές γενετικές γραμμές. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι εξωγήινοι έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τις κυβερνήσεις, ενώ στόχος είναι προφανώς η «πλανητική απόκτηση», που κάνουν για το δικό τους όφελος. Ο Jacobs λέει ότι αυτή η εξωγήινη εισβολή είναι η «μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή» για την ανθρωπότητα. 

                          Alejandro Rojas                 Barbara Lamb                       Joe Lewels                 David H. Childress
     
 Ο Alejandro Rojas, μίλησε για πολλά ενδιαφέροντα θέματα όπως «Παράξενες Συναντήσεις με Εξωγήινους» σε πολλές διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ,  Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Χιλή,  Πολωνία, Ιαπωνία, και άλλες), καθώς και για τη διάσημη περίπτωση Kelly-Hopkinsville στο Κεντάκι το 1955, όταν πολλά παράξενα όντα περικύκλωσαν τη φάρμα της οικογένειας Satton που με την σειρά τους εγκατέλειψαν το σπίτι και αφού διέσχισαν δεκαέξι χιλιόμετρα μέσα στη νύχτα έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα του Hopkinsville. Αναφέρθηκε ακόμα σε μια υποτιθέμενη συνάντηση με εξωγήινους από έναν άνθρωπο συντήρησης στο κτήμα του Λόρδου Mountbatten (θείο του Πρίγκιπα Φιλίππου) το 1955.

Η ομιλία της Barbara Lamb είχε τίτλο «Γνωρίστε τα Υβρίδια - ET Πρεσβευτές της Γης». Εξήγησε ότι πηγαίνει σε συνέδρια UFO που απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι «υβρίδια» εξωγήινων που γεννήθηκαν από γυναίκες γήινες. Κάποιες από αυτές τις γυναίκες ισχυρίζονται ότι έχουν πατρική καταγωγή από ερπετοειδή! Η Lamb έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη για την υποτιθέμενη υβριδική εισβολή από ό,τι ο Jacobs, ο οποίος τη θεωρεί ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξή μας. Όπως είπε στην ομιλία της ο πραγματικός λόγος που οι εξωγήινοι βρίσκονται στη γη είναι για να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα. Υποστήριξε ακόμα ότι είμαστε όλοι ένα, τόσο οι εξωγήινοι όσο και οι γήινοι.

Ο Δρ Joe Lewels έχει διδακτορικό στη δημοσιογραφία, και είναι πιστοποιημένος υπνοθεραπευτής. Το θέμα του ήταν «Απαγορευμένη Επιστήμη - UFO και Θρησκεία». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα UFO είναι ο "χαμένος κρίκος" για την κατανόηση των θαυμάτων της Αγίας Γραφής. Όλη αυτή η συζήτηση π.χ. για το Άρμα του Ιεζεκιήλ είναι μόνο «Βιβλικές απόψεις για τα UFO». Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «τα UFO έχουν εμπνεύσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις».


Ο David Hatcher Childress είναι γνωστό σε όλους μας ως συμπρωταγωνιστής του Ancient Aliens για το History Channel, ενώ θεωρεί τον εαυτό του ως «την πραγματική ζωή του Ιντιάνα Τζόουνς». Όπως αναμενόταν μίλησε για τους αρχαίους εξωγήινους και τις Μεγαλιθικές κατασκευές. Εξήγησε πώς όλα αυτά τα αρχαία μεγαλιθικά  είναι τόσο υπέροχα που θα μπορούσαν να έχουν κατασκευαστεί μόνο από εξωγήινους.

          Ben Hansen                 Christ Rutkowski              Robert Powell               John Greenewald               Nick Pope
 
Τα τελευταία χρόνια, ο πρώην πράκτορας του FBI, Ben Hansen, ήταν το «αστέρι» του σόου “Fact or Faked;” στο κανάλι SyFy, ενώ υπήρξε και αντιπρόσωπος ενός προμηθευτή πολύ ακριβού εξοπλισμού νυχτερινής όρασης τον οποίο επιχείρησαν τα τελευταία χρόνια να πουλήσουν σε λάτρεις των UFO (προϊόντα που κοστίζουν μέχρι και 6.000 δολάρια το ένα). Ο ίδιος έχει δηλώσει παλαιότερα ότι δεν είναι πιστός στα UFO ή σκεπτικιστής αλλά ένας «ελεγκτής», ενώ έχει εξηγήσει ότι οι φάρσες αφθονούν στην UFOλογία, και όρισε πέντε τύπους hoaxers με βάση τις εμπειρίες του. Την Πέμπτη (18/2) το βράδυ, υπήρξε ένα δωρεάν SkyWatch νυχτερινής όρασης από τον Hansen όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δυστυχώς, η συννεφιά δεν βοήθησε.

Ο Christ Rutkowski μίλησε για "UFO; Καναδάς και ΑΤΙΑ." Υπήρξαν πολλές σημαντικές θεάσεις UFO και εκδηλώσεις στον Καναδά  ενώ είχε και την τιμή να εμφανιστούν τα πρώτα αγρογλυφικά του κόσμου το 1967. Μίλησε για την παράξενη υπόθεσης Steven Michalaka στο Falcon Lake, Manitoba (γνωστή και ως "Mr Α," στην υπόθεση 22 της έκθεσης Condon). Ο Rutkowski μίλησε επίσης για τη διάσημη θέαση Yukon του Καναδά στις 11 Δεκεμβρίου 1996, η οποία μέχρι και πρόσφατα ήταν μία από τις καλύτερες περιπτώσεις στον Καναδά. Η υπόθεση αυτή αφορά σε πάνω από 30 αυτόπτες μάρτυρες ενός τεράστιου UFO που εμφανίστηκε πάνω από την εθνική οδό Klondike στην περιοχή του Yukon του Καναδά. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε τρεις διαφορετικές πόλεις κατά μήκος 134 μιλίων. Το  αναφερόμενο μέγεθος του ημι-σφαιρικού UFO είναι πάνω από ένα μίλι σε διάμετρο, ή μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Υπήρχαν πάνω από 30 μάρτυρες (22 συνεντεύξεις μέχρι τώρα) σε αυτό το απίστευτο γεγονός που όλοι συμφώνησαν με το μέγεθος του σκάφους, καθώς και το σχήμα, και όλα τα άλλα σημαντικά γεγονότα.

Ο Διευθυντής έρευνας της MUFON Robert Powell παρουσίασε μια λεπτομερή ανάλυση ενός αγνώστων στοιχείων «ανώμαλου φαινομένου» που καταγράφηκε σε ένα IR Βίντεο Εσωτερικής Ασφάλειας. Στις 25 Απριλίου 2013 στις Η.Π.Α., στο Τελωνείο και Προστασία των Συνόρων  των αεροσκαφών που πετούν πάνω από Ahuadilla, στο Πουέρτο Ρίκο, κατέγραψε ένα αντικείμενο στο υπέρυθρο βίντεο που όπως ανέφερε ο Powell ήταν το καλύτερο βίντεο UFO που είχε δει ποτέ. Για το συγκεκριμένο βίντεο έχει παραχθεί μια ανάλυση 161 σελίδων που δείχνει ότι το αντικείμενο φαίνεται να κατέχει μια τεχνολογία άγνωστη στη γη. Το πιο ενδιαφέρον μέρος της έκθεσης είναι ότι το αντικείμενο, κινείται με σχεδόν 100 mph, όταν ξαφνικά βουτάει στο νερό και συνεχίζει με την ίδια ταχύτητα υποβρύχια για μερικά δευτερόλεπτα. Η έκθεσή τους, και το βίντεο IR, παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα SCU


Η ομιλία του John Greenewald είχε θέμα «Ταξίδι 2 Δεκαετιών στα αποχαρακτηρισμένα απόρρητα αρχεία της Κυβέρνησης», ενώ αναφέρθηκε και στην ιστοσελίδα του, που είναι μια «αποθήκη» τεράστιου αριθμού UFO που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα έγγραφα, που απελευθερώνονται από κρατικούς φορείς. Ο Greenewald ανέφερε ακόμα πως σύμφωνα με τις εκθέσεις που κυκλοφόρησαν σχετικά με τα UFO φαίνεται ότι η κυβέρνηση συνέχισε να ερευνά τα UFO και πολύ καιρό μετά το κλείσιμο του Project Blue Βook. Σημείωσε ότι το 100% των εγγράφων που κυκλοφόρησε η CIA για τα UFO ήταν ιστορίες εφημερίδων, από όλο τον κόσμο.


Ο Nick Pope, εργαζόταν για το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας για 21 χρόνια, από τα οποία τα τρία εργάστηκε στο γραφείο UFO της MOD. Η ομιλία του είχε τίτλο «Αποκάλυψη: Ποιος, Τι, Πού, Πότε, Γιατί;». Στην κοινότητα των UFO, η "Αποκάλυψη" είναι ένα αναμενόμενο γεγονός που θεωρείται για πολλούς το ίδιο, όπως για πολλούς χριστιανούς  "Η Δευτέρα Παρουσία». Είναι ένα γεγονός αναπόφευκτο, θα συμβεί σύντομα, και θα αλλάξει τον κόσμο. Σημείωσε ότι ένας παράγοντας που αποθαρρύνει την Αποκάλυψη είναι ότι στην ουσία η κυβέρνηση θα είναι σαν να παραδέχεται ότι: «Ναι, έχουμε πει ψέματα σχετικά με αυτό το θέμα για πάνω από εβδομήντα χρόνια». Μίλησε γενικά για πολλά υποθετικά σενάρια σχετικά με τη λεγόμενη «Αποκάλυψη». 

Διαβάστε ακόμα: 24o Συνέδριο UFO (2015)