PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Η απίστευτη ιστορία απαγωγής του Travis Walton από εξωγήινους

Η υπόθεση του Travis Walton είναι μια συναρπαστική ιστορία, αλλά από την πρώτη μέρα σκεπτικιστές αλλά και UFOλόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την νύχτα. Η υπόθεση έλαβε αμέσως μεγάλη δημοσιότητα και παραμένει μία από τις πιο γνωστές υποτιθέμενες αναφορές απαγωγής από εξωγήινους. Σε αυτό βοήθησε ότι οι αυτόπτες μάρτυρες, εκτός από έναν, πέρασαν με επιτυχία από παλμογράφο (ανιχνευτή ψεύδους), και γι αυτό το λόγω το National Enquirer απένειμε στον Walton και τους συναδέλφους του το βραβείο των 5000 δολαρίων ως «καλύτερη περίπτωση UFO της χρονιάς». Οι σκεπτικιστές από την πλευρά τους θεωρούν την υπόθεση ως μια φάρσα που διαπράχτηκε για οικονομικό κέρδος, ενώ ανακάλυψαν και πολλές αντιθέσεις κατά την  περιγραφή των γεγονότων από τους συνεργάτες του Walton. Το 1978, ο Walton έγραψε το βιβλίο “The Walton” στο οποίο περιγράφει την εμπειρία του, και αυτό το βιβλίο έγινε η βάση για την ταινία του 1993 “Fire in the Sky” (Φωτιά στον ουρανό) από την  Paramount Pictures.

Το trailer από την ταινία “Fire in the Sky” 


Σύμφωνα με τον Travis Walton, στις 5 Νοεμβρίου 1975, και ενώ εργαζόταν μαζί με τους συνεργάτες του στον Εθνικό Δρυμό Sitgreaves κοντά στο Snowflake στην Αριζόνα, παρατήρησαν ένα ΑΤΙΑ να αιωρείται πάνω από το έδαφος σε μια απόσταση 110 ποδιών μακριά (περίπου 40 μέτρα).  Ο Walton υποστήριξε ότι ο ίδιος έφυγε από το όχημα και πλησίασε αυτό το παράξενο αντικείμενο, όταν μια δέσμη φωτός εμφανίστηκε ξαφνικά από το σκάφος, χτυπώντας τον και ρίχνοντας τον στο έδαφος. Οι υπόλοιποι άνδρες φοβισμένοι τράπηκαν σε φυγή. Ο Walton ισχυρίστηκε ότι ξύπνησε σε ένα δωμάτιο που έμοιαζε με νοσοκομείο. Παρατήρησε τρία παράξενα πλάσματα τα οποία τον μετέφεραν σε ένα άλλο δωμάτιο τα οποία του φόρεσαν μια σκοτεινόχρωμη μάσκα στο πρόσωπο. Η επόμενη εικόνα που θυμόταν ο Walton ήταν ο εαυτός του κατά μήκος μιας εθνικής οδού πέντε ημέρες αργότερα, με τον ιπτάμενο δίσκο από πάνω του να αναχωρεί! Αυτό το διάστημα των πέντε ημερών, υποτίθεται ότι ο Walton υποβλήθηκε σε οδυνηρές και απόκοσμες ιατρικές μελέτες!

Πολλοί άνθρωποι όπως αναφέραμε και νωρίτερα πιστεύουν ότι η απαγωγή του Travis Walton ήταν απάτη. Πιστεύουν πως μπορεί να κατασκεύασε την ιστορία του για οικονομικούς λόγους.

Ένα σπασμένο συμβόλαιο: Το συνεργείο του Michael Rogers είχε ένα δασικό συμβόλαιο, αλλά είχε ξεφύγει χρονικά από το πρόγραμμα. Ήδη ερχόταν ο χειμώνας, κι αυτοί δεν θα κατάφερναν να τελειώσουν πριν την άνοιξη. Επινοώντας αυτή τη παράξενη ιστορία απαγωγής, το συνεργείο μπορεί να ήλπιζε πως θα αποσπούσε την προσοχή από την αποτυχία τους και θα λάμβανε τουλάχιστον αμοιβή για τη δουλειά που είχαν ήδη ολοκληρώσει.   

Φαρσέρ: Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας πως ο Travis Walton είχε ποινικό μητρώο και ήταν γνωστός φαρσέρ. Μπορεί λοιπόν η ιδέα της απάτης να ήταν δική του. Ενδιαφερόταν πολύ για τα ΑΤΙΑ και είχε πολλά βιβλία σχετικά με το θέμα αυτό. Για να υποστηρίξει ωστόσο τους ισχυρισμούς του, δέχτηκε να κάνει τεστ με ανιχνευτή ψέματος, που φαίνεται να επιβεβαιώνει πως πραγματικά πίστευε πως είχε απαχθεί από όντα ενός άλλου πλανήτη.

Ενωμένοι: Αν κάποιο μέλος του συνεργείου αποφάσιζε να βγει μπροστά και να αποκαλύψει πως η απαγωγή ήταν απάτη, θα ανταμειβόταν πλουσιοπάροχα. Όμως και οι εφτά άντρες έχουν μείνει σταθεροί στους ισχυρισμούς τους από τη μέρα που συνέβη το περιστατικό.

Παραισθήσεις: Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως το δασεργατικό συνεργείο είχε παραισθήσεις όταν είδαν τον Travis Walton να απάγεται. Όμως είναι απίθανο έξι άντρες να μοιράστηκαν την ίδια παραίσθηση.

Πραγματική απαγωγή: Και φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να μην ισχύει τίποτα από όλα τα προηγούμενα, και η ιστορία του Travis Walton να αντιπροσωπεύει μια πραγματική, γνήσια εμπειρία.

Το χρονικό

Αφού βεβαιώθηκε πως όλος ο εξοπλισμός είχε τοποθετηθεί προσεκτικά στο πίσω μέρος του φορτηγού, ο Michael Rogers και το τιμ των έξι δασεργατών ξεκίνησαν από τη πόλη κατευθυνόμενοι προς το πευκοδάσος. Μόλις έφτασαν στην κορυφή του λόφου, ο Michael πάτησε απότομα φρένο. Μπροστά του πετούσε πάνω από το έδαφος ένα αντικείμενο στο σχήμα δίσκου. Ήταν πάνω από 6 μέτρα πλατύ και 2,5 μέτρα σε ύψος και έλαμπε με ένα κεχριμπαρένιο φως. Όλοι πάγωσαν από φόβο εκτός από τον 22χρονο Travis Walton. Κατέβηκε από το φορτηγό και άρχισε να πλησιάζει το ΑΤΙΑ. Καθώς πλησίαζε περισσότερο, αυτό άρχισε να ταρακουνιέται απειλητικά. Ξαφνικά μια ακτίνα από γαλαζοπράσινο φως, σαν λέιζερ, πετάχτηκε από την βάση του δίσκου που βρισκόταν από πάνω τους. Χτύπησε τον Travis, τον στροβίλισε και τον έριξε στο έδαφος. Με μια στριγκλιά τρόμου, ο Michael Rogers πάτησε γκάζι και το φορτηγό έφυγε τρέχοντας κατά μήκος του μονοπατιού ξυλείας. Ένα από τα μέλη του συνεργείου κοίταξε πίσω, αλλά αναγκάστηκε να σκεπάσει τα μάτια του. Ο Travis ήταν εντελώς τυλιγμένος στο εκτυφλωτικό φως. Καθώς το φορτηγό χοροπήδαγε στο μονοπάτι, οι έξι άντρες κάθονταν ανήσυχοι. Είχαν αφήσει τον φίλο τους εκεί. Τον είχαν εγκαταλείψει. Ο Michael Rogers δε μείωσε ταχύτητα μέχρι που έφτασαν στην πόλη Snowflake . Πήγαν κατευθείαν στο γραφείο του σερίφη και του διηγήθηκαν την περίεργη ιστορία. Αμέσως ξεκίνησε μία εκτεταμένη έρευνα. Η αστυνομία μαζί με μία ομάδα εθελοντών χτένισαν το δάσος για τον Travis. Τρεις από τους δασεργάτες φοβούνταν τόσο να επιστρέψουν, που αρνήθηκαν να συνοδέψουν την ομάδα έρευνας. Οι άντρες του σερίφη διασκορπίστηκαν κατά μήκος  του μονοπατιού, κοιτώντας μέσα από τα δέντρα και φωνάζοντας το όνομα του Travis. Όταν σταματούσαν περιμένοντας απάντηση, το μόνο που άκουγαν ήταν ο άνεμος. Παρά την εκτεταμένη έρευνα, μετά από τρεις μέρες οι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα στοιχείο για την εξαφάνιση. 
Έστρεψαν την προσοχή τους προς το συνεργείο δασεργατών. Μπορεί η όλη ιστορία να ήταν μία φάρσα ή μία επιχείρηση συγκάλυψης για φόνο. Μήπως οι δασεργάτες είχαν σκοτώσει τον Travis και μετά επινόησαν την ιστορία του ΑΤΙΑ για να καλύψουν τα ίχνη τους; Ο σερίφης Έλλισον κάλεσε το συνεργείο στο αστυνομικό τμήμα και απαίτησε να μάθει που ήταν κρυμμένο το πτώμα του Travis. Όμως οι άντρες επέμειναν πως δεν ήξεραν και φαίνονταν ειλικρινά ταραγμένοι. Ακόμα και ο σερίφης Έλλισον το βρήκε δύσκολο να πιστέψει πως οι έξι δασεργάτες απλώς υποκρίνονταν. Έφεραν έναν παλμογράφο, δηλαδή έναν ανιχνευτή ψέματος. Οι ανιχνευτές ψέματος μετρούν το επίπεδο άγχους στο αντικείμενο καταγράφοντας τις αλλαγές στον χτύπο της καρδιάς και στην εφίδρωση. Ένας άνθρωπος όταν λέει ψέματα, συνήθως παρουσιάζει περισσότερο στρες από κάποιον που λέει την αλήθεια. Οι άντρες εξετάστηκαν ένας ένας. Τα αποτελέσματα είχαν ως αποτέλεσμα να τους αφήσουν ελεύθερους, αφού πέρασαν όλα τα τεστ.
Έξι μέρες αργότερα στη μέση της νύχτας το έντονο κουδούνισμα του τηλεφώνου ξύπνησε την αδερφή του Travis από βαθύ ύπνο. Προς μεγάλη της έκπληξη άκουσε τη φωνή του Travis στην άλλη άκρη της γραμμής. Έξι μέρες μετά την εξαφάνιση του εμφανίστηκε στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου και ακουγόταν μπερδεμένος και συγχυσμένος. Της είπε πως βρισκόταν σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο μόλις έξω από την πόλη Snowflake, δηλαδή περίπου 19 χιλιόμετρα μακριά. Αμέσως ο αδερφός του Travis πήδηξε στο αυτοκίνητο του και ξεκίνησε για το Snowflake. Έφτασε προσεκτικά στο τηλεφωνικό θάλαμο. Είδε ένα παράξενο πλάσμα κουλουριασμένο μέσα του. Πλησιάζοντας, συνειδητοποίησε πως ήταν ο Travis, γυμνός, με τρέλα στα μάτια, απεριποίητος, και εξουθενωμένος.

Πίσω στο σπίτι, τυλιγμένος με κουβέρτες, ο Travis καθόταν τυλιγμένος στον καναπέ. Η αδερφή του βημάτιζε γύρω του και συνεχώς ρωτούσε: τι είχε συμβεί; που ήταν όλες αυτές τις μέρες; αν ήταν καλά; Παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, ο Travis άρχισε να μιλάει, και καθώς της έλεγε την τρομερή του ιστορία αυτή καθόταν σιωπηλή και κατάπληκτη. Ο Travis θυμόταν έντονα το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου. Θυμήθηκε την στιγμή στο δάσος που τον είχε χτυπήσει η ακτίνα φωτός. Πρέπει να είχε πέσει αναίσθητος, γιατί το επόμενο πράγμα που θυμόταν ήταν να βρίσκεται ξαπλωμένος σε ένα δωμάτιο με δυνατό φωτισμό. Σήκωσε με πόνο το κεφάλι του για να κοιτάξει γύρω του. Κατέληξε πως πρέπει να τον μετέφεραν σε νοσοκομείο. Έτσι άρχισε να φωνάζει για νοσοκόμα. Εκείνη τη στιγμή το αίμα του Travis πάγωσε. Αντί για μία νοσοκόμα ή ένα γιατρό, εμφανίστηκαν τρία τερατώδη πλάσματα σκύβοντας από πάνω του. Κοίταξε με τρόμο τα άτριχα κεφάλια τους, τα τεράστια μάτια τους και τα σαν σχισμή στόματα τους και πετάχτηκε από το τραπέζι. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για ένα όπλο, ο Travis άρπαξε ένα εργαλείο και το κούνησε κατά τον παράξενων πλασμάτων. Ολοφάνερα τρομαγμένοι βγήκαν τρέχοντας από την αίθουσα. Ο Travis βγήκε τρέχοντας από την αίθουσα και μπήκε σε μία άλλη απέναντι. Στιγμιαία ξέχασε τον πανικό του. Ατενίζοντας γύρω του, παρατήρησε την εκπληκτική θέα του σύμπαντος με τους γαλαξίες και τα αστέρια τους. Συνειδητοποίησε πως βρισκόταν μέσα σε κάποιο είδος σκάφους που ταξίδευε μέσα στο διάστημα. Ξαφνικά ένιωσε κάποιον να στέκεται πίσω του. Ένα ον είχε εισέλθει στο δωμάτιο. Έμοιαζε ανθρώπινο, αλλά φορούσε ένα περίεργο κράνος. Έκανε νόημα στον Travis να τον ακολουθήσει, και τον οδήγησε έξω από το ΑΤΙΑ, σε ένα τεράστιο κτίριο, σαν αποθήκη αεροσκαφών. Ο Travis είδε πολλά ακόμα σκάφη σε σχήμα δίσκου. Υπήρχαν και άλλα όντα επίσης. Ήταν ψηλά και ξανθά με όμορφα χρυσά μάτια. Ο Travis άρχισε να κάνει ερωτήσεις στο ον με το κράνος. Που βρισκόταν; τι συνέβαινε; Όμως αντί για απαντήσεις του ζήτησε να ξαπλώσει. Ο Travis θυμόταν πως τοποθέτησαν μια μάσκα στο πρόσωπό του και αμέσως μετά πως βρέθηκε σε μια λεωφόρο. Το ΑΤΙΑ εκτοξεύτηκε ψηλά στον ουρανό και εξαφανίστηκε. Ο Travis κατάφερε να συρθεί σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο και να μιλήσει στην αδερφή του πριν καταρρεύσει.

Πηγές: Εξωγήινες Απαγωγές; Αποδείξεις και Επιχειρήματα, Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
Wiki