PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Πρωτοφανές βίντεο με UFO δημοσιοποίησε το πολεμικό ναυτικό της Χιλής (Video)

Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post Μεταφράστηκε/ αποδόθηκε στα ελληνικά από την ελληνική έκδοση της The Huffington Post 

Ένα πολύ ιδιαίτερο βίντεο διαρκείας εννέα λεπτών από το χιλιανό πολεμικό ναυτικό, όπου ένα UFO φαίνεται να εμφανίζει πολύ περίεργη συμπεριφορά, και το οποίο προβληματίζει τις χιλιανές αρχές εδώ και δύο χρόνια, δόθηκε στη δημοσιότητα.  Η CEFAA- η χιλιανή κυβερνητική υπηρεσία που διερευνά τα UFO ή UAP (unidentified aerial phenomena) έχει την ευθύνη της έρευνας. Υπάγεται στην DGAC, την αντίστοιχη υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Χιλής, αλλά βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της χιλιανής πολεμικής αεροπορίας, και έχει επιτροπές στρατιωτικών ειδικών, τεχνικών και ακαδημαϊκών από πολλούς τομείς. Καμία από αυτές δεν ήταν μέχρι τώρα σε θέση να εξηγήσει το ιπτάμενο αντικείμενο το οποίο κατεγράφη από δύο έμπειρους αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού οι οποίοι βρίσκονταν σε ελικόπτερο. Η χιλιανή κυβερνητική υπηρεσία πάντα δημοσιοποιεί πότε ολοκληρώνεται μια έρευνα και αναγνωρίζει την ύπαρξη UAP όταν μια υπόθεση οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα.
Ο πτέραρχος Ρικάρντο Μπερμιούντεζ, διευθυντής της CEFAA κατά την έρευνα, δήλωσε ότι «δεν ξέρουμε τι ήταν, αλλά ξέρουμε τι δεν ήταν». Και η λίστα με αυτά που «δεν ήταν» έχει πολλές πιθανές εξηγήσεις. Πώς είχαν τα πράγματα: Στις 11 Νοεμβρίου 2014, ελικόπτερο του χιλιανού ναυτικού (Airbus Cougar AS-532) ήταν σε αποστολή ρουτίνας κατά τη διάρκεια της ημέρας, πετώντας βόρεια κατά μήκος της ακτής, δυτικά του Σαντιάγκο. Σε αυτό επέβαιναν ο πιλότος, ένας πλοίαρχος του Ναυτικού με πολλά χρόνια εμπειρίας πτήσεων, και ένας τεχνικός του Ναυτικού που δοκίμαζε μια WESCAM MX-15 HD FLIR κάμερα, που πολύ συχνά χρησιμοποιείται για «συγκαλυμμένη συλλογή πληροφοριών μέσου ύψους, παρακολούθηση και αναγνώριση», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της συσκευής. Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος περίπου 4.500 ποδών ένα απόγευμα με καθαρό καιρό, με απεριόριστη οριζόντια ορατότητα, και θερμοκρασία αέρος 10 βαθμούς Κελσίου. Το ελικόπτερο πετούσε στους 132 κόμβους. Στις 1:52 μμ, ενώ τραβούσε βίντεο της περιοχής, ο τεχνικός παρατήρησε ένα παράξενο αντικείμενο που πετούσε στα αριστερά πάνω από τον ωκεανό. Και οι δύο άνδρες σύντομα το είδαν με γυμνό μάτι. Αντιλήφθηκαν πως η ταχύτητα και το ύψος του φαίνονταν τα ίδια με του ελικοπτέρου, και εκτίμησαν ότι το αντικείμενο ήταν σε απόσταση 55-65 χλμ. Πετούσε με κατεύθυνση δυτικά/ βορειοδυτικά, σύμφωνα με τον πλοίαρχο. Ο τεχνικός έστρεψε την κάμερα προς αυτό άμεσα και έκανε zoom με την υπέρυθρη για καλύτερη ποιότητα εικόνας.Λίγο αργότερα, ο πιλότος επικοινώνησε με δύο σταθμούς ραντάρ- έναν κοντά, στην ακτή, και τον άλλον στο Σαντιάγκο (τον κύριο σταθμό ελέγχου της DGAC) για να αναφέρει το περιστατικό. 
Κανείς από τους δύο σταθμούς δεν μπορούσε να το εντοπίσει, αν και έβλεπαν το ελικόπτερο. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιβεβαίωσαν πως δεν είχε αναφερθεί στην περιοχή κίνηση, είτε πολιτικών είτε στρατιωτικών αεροσκαφών, και ότι δεν είχε δοθεί άδεια σε αεροσκάφη να πετάξουν στην περιοχή. Ο πιλότος προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με το UAP, χωρίς αποτέλεσμα. Ο τεχνικός το κατέγραφε για εννιά λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, κυρίως στο υπέρυθρο. Το Ναυτικό έδωσε την υπόθεση στην CEFAA και ο πτέραρχος Μπερμιούντεζ, με τη συνοδεία του πυρηνικού χημικού Μάριο Αβίλα, της CEFAA, έκαναν συνεντεύξεις. «Εντυπωσιάστηκα από τους μάρτυρες» είπε ο Αβίλα. «Ήταν άριστα εκπαιδευμένοι επαγγελματίες, με πολλά χρόνια εμπειρίας, και ήταν σίγουροι πως δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι είδαν».


Ο πλοίαρχος του Ναυτικού είπε πως το αντικείμενο ήταν «επίπεδο και επίμηκες» με «δύο θερμικά ίχνη φωτός, σαν εξατμίσεις, που δεν συνέπιπταν με τον άξονα κίνησης». Ο τεχνικός το περιέγραψε «λευκό, με ημι-οβάλ σχήμα στον οριζόντιο άξονα». Επίσης, υπάρχει ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει πρωτοφανές το βίντεο αυτό: «σε δύο περιπτώσεις απελευθέρωσε κάποιου είδους αέριο ή υγρό με ισχυρό θερμικό ίχνος ή σήμα» είπε ο τεχνικός. Μετά από καταγραφή περίπου οκτώ λεπτών, η εκτόξευση μιας μεγάλης μάζας ενός πολύ θερμού υλικού καταγράφεται στο βίντεο, η οποία φεύγει πίσω από το αντικείμενο.
Μια άλλη εκτόξευση λαμβάνει χώρα στιγμές μετά.

Ακολουθούν βίντεο.







Τα επόμενα δύο χρόνια έγινε σειρά συναντήσεων, χωρίς να υπάρξει συμπέρασμα. Αναλύσεις έγιναν από τον αστροφυσικό Λουΐς Μπαρέρα, τον αναλυτή φωτογραφιών και βίντεο Φρανσουά Λουάντζ και συναδέλφους από τη Γαλλία, σε συνεργασία με την γαλλική GEIPAN, τον Λουΐς Σαλαζάρ, μετεωρολόγο της χιλιανής πολεμικής αεροπορίας κ.α.

«Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υποθέσεις στην καριέρα μου ως διευθυντή της CEFAA», επειδή η επιτροπή μας ήταν στα καλύτερά της» είπε ο πτέραρχος Μπερμιούντεζ σε email. Σημειώνεται πως η CEFAA έχει καλή φήμη, λόγω της μεγάλης συμμετοχής επιστημόνων από τον ακαδημαϊκό κόσμο, στρατιωτικών και προσωπικού της DGAC.

Ακολουθεί το πλήρες βίντεο.