PROJECT "ARTEMIS": Επιστροφή στην Σελήνη (Συνεχής ενημέρωση)

Εξελίχθηκαν οι άνθρωποι από τα ερπετά;

Από τον Joe Lewels, Ph.D.
(απόδοση: Μαρία Καμπουρέλη)

Όσο η ανθρωπότητα έχει διατηρήσει τα αρχεία της ύπαρξής της, έχουν επιμείνει μύθοι για μία φυλή ερπετών. Αυτοί οι μύθοι μιλούν για μια μυστηριώδη φυλή υπεράνθρωπων ερπετοειδή όντων τα οποία κατέβηκαν από τον ουρανό για να συμμετάσχουν στη δημιουργία της ανθρωπότητας, να διδάξουν τις επιστήμες, να μεταδώσουν απαγορευμένες γνώσεις, να επιβάλουν κοινωνική τάξη, να αναπαραχθούν μαζί μας και να παρακολουθήσουν την ανάπτυξή μας. Αυτά τα όντα που έμοιαζαν με φίδια δεν ήταν μόνα τους, αλλά αποτελούσαν μέρος μιας ακολουθίας σούπερ-όντων που θεωρούνταν θεοί από τους αρχαίους. Ωστόσο, σε πολιτισμούς τόσο διαδεδομένους και ποικίλους όσο εκείνοι της Σουμερίας, της Βαβυλωνίας, της Ινδίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, οι ερπετοειδής θεοί προκαλούσαν τον φόβο και λατρεύονταν. Μέχρι σήμερα, ο δράκος και το φίδι σημαίνουν θεία κληρονομιά και βασιλικό αίμα σε πολλές ασιατικές χώρες, ενώ στη Δύση, το φίδι αντιπροσωπεύει τη σοφία και τη γνώση. Το σύμβολο των δύο φιδιών που περιστρέφονται γύρω από ένα ραβδί (αρχικά συμβόλιζε το δέντρο της γνώσης του αρχαίου μύθου), γνωστό ως Κηρύκειο, χρησιμοποιείται σήμερα ως λογότυπο από την Αμερικάνικη Ιατρική Εταιρία. Είναι ενδιαφέρον ότι έχουν αναδυθεί ιστορίες από την έρευνα ορισμένων από τους πιο γνωστούς ερευνητές των ΑΤΙΑ, όπως Budd Hopkins, John Carpenter, Linda Moulton Howe, Yvonne Smith και άλλων, οι οποίες μιλάνε για ερπετοειδή όντα τα οποία ασκούν έλεγχο του νου σε ανθρώπους που είχαν πιάσει αιχμάλωτους, κατά τη διάρκεια των ιατρικών τους επεμβάσεων. Αυτές οι ιστορίες που έχουν ειπωθεί από μέσους ψυχικά ικανούς Αμερικανούς πολίτες, έχουν αναδυθεί ανεξάρτητα η μία από την άλλη, σε διάφορα μέρη της Αμερικής. Μιλάνε για επαφές με πλάσματα τα οποία έχουν σαφή ερπετοειδή χαρακτηριστικά:
μεμβρανώδες γαμψώνυχα χέρια
μεγάλα χρυσά μάτια με κάθετες σχισμές
δέρμα με λέπια χρώματος πράσινο-καφέ

Τέτοιες ιστορίες έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολλά χρόνια γύρω από την ερευνητική κοινότητα των ΑΤΙΑ, αλλά ελάχιστοι ειδικοί είχαν κάποια ιδέα για το πώς να ερμηνεύσουν τις ιστορίες. Είναι τόσο απίστευτες και τρομακτικές, που στο παρελθόν, πολλοί ερευνητές απλώς τις αρχειοθετούσαν στο μυαλό τους για μελλοντική αναφορά, αντί να της βγάλουν στην επιφάνεια με τον φόβο να φανούν ανόητοι ή να γελοιοποιηθούν. Σιγά σιγά, σε συνέδρια ΑΤΙΑ σε όλη την χώρα, απαχθέντες και ερευνητές έμαθαν για τις παρόμοιες εμπειρίες τους με ερπετοειδή όντα, και σταδιακά αυτές οι ιστορίες έγιναν γνωστές. Σήμερα, οι ερευνητές συμφωνούν ότι υπάρχει μία ποικιλία οντοτήτων που εμπλέκεται σε ιστορίες εξωγήινων απαγωγών, μεταξύ των οποίων:
οι γνωστοί Γκρι (Greys)
Ψηλοί ανθρωποειδή Ξανθοί (Νορβηγικού τύπου)
Ερπετοειδή (Ανουνάκι)
Υβρίδια (μισοί άνθρωποι, μισοί εξωγήινοι)
Επιπροσθέτως, φαίνεται ότι υπάρχουν παραλλαγές καθεμιάς από αυτές τις οντότητες,  που συνεπάγεται διασταύρωση ειδών και σημαντική ποικιλομορφία. Δεν είναι σαφώς κατανοητό πώς κάθε τύπος οντότητας αλληλοεπιδρά με την άλλη, παρόλο που συχνά αναφέρονται μαζί.


Ευρήματα της MUFON

Ο John Carpenter έχει ασχοληθεί στενά με το φαινόμενο των εξωγήινων απαγωγών. Είναι ο διευθυντής της έρευνας απαγωγών της MUFON, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες οργανώσεις που αφιερώνεται στην επιστημονική μελέτη των ΑΤΙΑ και των απαγωγών. Ο Carpenter κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνική εργασία και είναι ένας υψηλής ειδίκευσης υπνοθεραπευτής που εργάζεται ως ψυχιατρικός κοινωνικός λειτουργός στο Σπρίνγκφιλντ του Μισούρι. Από τα τέλη της δεκαετίας του '80, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 απαχθέντες και συνέταξε πληροφορίες για εκατοντάδες άλλους. Επιπλέον, είναι σε επαφή με άλλους ερευνητές στον τομέα. Έχει συμμετάσχει σε 10 περιπτώσεις όπου άνθρωποι έχουν περιγράψει εμπειρίες τους με ερπετοειδής οντότητες και γνωρίζει ερευνητές σε άλλες περιοχές της χώρας με παρόμοιες περιπτώσεις. Οι απαχθέντες συχνά έχουν, διακριτές νυχιές και μώλωπες στο σώμα τους μετά τις απαγωγές τους. Ο Carpenter συνόψισε αυτά που ξέρει για αυτά τα όντα στην τακτική του στήλη, "Abduction Note"(“Σημείωμα Απαγωγής”), MUFON UFO Journal, Απρίλιος 1993: "Τυπικά, αυτά τα ερπετοειδή πλάσματα αναφέρονται ότι έχουν ύψος γύρω στο 1.80 με 2.10, στέκονται στα δύο πόδια, με λέπια σαν ερπετού, έχουν πρασινωπό έως καφετί χρώματος δέρμα, και μεμβρανώδες γαμψώνυχα χέρια, με τέσσερα δάκτυλα... Τα πρόσωπά τους λέγεται ότι είναι ένας συνδυασμός μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός φιδιού, με μια κεντρική κορυφογραμμή να κατεβαίνει από την κορυφή του κεφαλιού στο ρύγχος. Προσθέτοντας στην φιδίσια όψη τους είναι τα μάτια τους, τα οποία έχουν κάθετες σχισμές στις κόρες τους και χρυσές ίριδες. Τον Ιούλιο του 1995, στο συμπόσιο του οργανισμού στο Σηάτλ της Ουάσιγκτον, ο Dan Wright συνόψισε τα ευρήματα με βάση 142 ξεχωριστές υποθέσεις και 560 αντίγραφα.
Ο Wright είπε: “Μια δίκαιη ανάγνωση αυτών των συμβάντων υποδεικνύει έντονα, ότι πολλαπλές ομάδες οντοτήτων εισβάλλουν κατ' εξακολούθηση στις ζωές των Αμερικανών - παιδιών και ενηλίκων... Όταν ένα λεγόμενο ερπετοειδές περιγράφεται επανειλημμένα ότι έχει το ίδιο λεπιδωτό δέρμα, γαμψά νύχια στα δάχτυλα και ακραίο ενδιαφέρον στην σεξουαλικότητα πρέπει κανείς να δώσει προσοχή”. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι τύποι ερπετοειδών έχουν αναφερθεί σε ένα σχετικά μικρό ποσοστό (κάτω του 20%) των περιπτώσεων που μελετώνται.

Δεν είναι από αυτόν τον Γαλαξία

Είτε τα πλάσματα που αναφέρονται από απαχθέντες είναι Γκρι, Ψηλοί Ξανθοί, Ερπετοειδής ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή, το σενάριο του φαινομένου των απαγωγών είναι αρκετά συνεπές με τις χιλιάδες των περιπτώσεων που μελετήθηκαν μέχρι τώρα. Εκτός από τη διεξαγωγή πολλών ιατρικών διαδικασιών σε αυτούς, οι απαχθέντες αναφέρουν επίσης τη λήψη πληροφοριών με τη μορφή συμβόλων ή εικόνων, η σημασία των οποίων είναι συχνά ασαφής, αλλά μεγάλο μέρος έχει σχέση με μελλοντικές καταστροφές στη Γη. Τα όντα μερικές φορές αναφέρουν τους εαυτούς τους ως "Παρατηρητές", "Θεματοφύλακες" ή "Φύλακες Της Ανθρωπότητας" και όλων των ζωντανών στη Γη, και λένε ότι προετοιμάζονται για το χρονικό διάστημα στο εγγύς μέλλον, όταν οι παγκόσμιες αλλαγές θα επηρεάσουν δραματικά τη ζωή στον πλανήτη μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έδειξαν ότι προέρχονται από διάφορα μέρη του Σύμπαντος, συμπεριλαμβανομένων άλλων γαλαξιών, ή από "ένα πολύ μακρινό μέρος". Σε ότι είναι σίγουρα η πιο ανησυχητική πτυχή των αναφερόμενων διαδικασιών, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που έχουν απαχθεί, αλλά συχνά οι γυναίκες, αναφέρουν ότι τους παρουσιάζονται δωμάτια γεμάτα με εκατοντάδες γυάλινους σωλήνες όπου αναπτύσσονται υβριδικά έμβρυα, όπως ένας υδροπονικός κήπος. Σε πολλές περιπτώσεις, παρουσιάζονται στους απαχθέντες, φυτώρια υβριδικών νηπίων ή δωμάτια γεμάτα υβριδικά παιδιά διαφορετικής ηλικίας. Συχνά τα όντα φέρνουν ένα βρέφος ή ένα παιδί στις γυναίκες που πρέπει να κρατήσουν και να αγαπήσουν, και τους λένε ότι είναι το παιδί τους. Αυτά τα γεγονότα αναφέρθηκαν από την απαχθείσα Betty Andreasson Luca, της οποίας η υπόθεση έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για περισσότερα από 20 χρόνια και η οποία έχει αποτελέσει αντικείμενο τεσσάρων βιβλίων από τον ερευνητή ΑΤΙΑ Ray Fowler. Στο βιβλίο του The Watchers (Οι Παρατηρητές), ο Fowler αναφέρει μια συνεδρία ύπνωσης στην οποία η Μπέτι θυμήθηκε να της λένε τα όντα που την είχαν πάρει στο σκάφος τους, ότι «ο άνθρωπος θα αποστειρωθεί» εξαιτίας του μολυσμένου περιβάλλοντος. Περαιτέρω, της είπαν ότι υπάρχουν "καλοί και κακοί Παρατηρητές", τους οποίους η Betty αναφέρει ως "αγγέλους". Την προειδοποίησαν ότι υπάρχουν μερικοί που είναι "ενάντια στον άνθρωπο, οι οποίοι θα βλάψουν και θα καταστρέψουν τον άνθρωπο".


Αποδείξεις στα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας

Αναφορές σε Παρατηρητές, καλούς και κακούς αγγέλους και υβριδικά βρέφη μπορούν να βρεθούν σε πολλά αρχαία κείμενα, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιάς Διαθήκης, η οποία δανείστηκε πολλά από παλαιότερα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων του Ενώχ. Ο προφήτης Ενώχ αναφέρεται στη Γένεση ως ο γιος του Κάιν και πατέρας του Μαθουσάλα και πιστεύεται ότι είναι ένας από τους πατριάρχες του προ-κατακλυσμού που μαζί με τον Νώε «περπατούσαν με τον Θεό» (Γένεση 5:24 · 6: 9). Τα βιβλία που γράφτηκαν από ανώνυμους συγγραφείς, αλλά πιστώθηκαν στον Ενώχ, έλαβαν μεγάλης αξιοπιστίας από τους πρώτους Εβραίους μελετητές και έτσι επηρέασαν τους συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης. Τμήματα των βιβλίων του Ενώχ, γραμμένα στην Αραμαϊκή, βρέθηκαν ανάμεσα σε απομεινάρια περγαμηνών στις σπηλιές του Qumran το 1947, αφού είχαν τοποθετηθεί εκεί σχεδόν πριν από 2.000 χρόνια από μια εβραϊκή αίρεση γνωστή ως οι Εσσένες. Αυτά, φυσικά, είναι τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Μια άλλη εκδοχή υπάρχει στην Αιθιοπία.
Σύμφωνα με τα αραμαϊκά κείμενα, «ο Ενώχ ήταν ο πρώτος ανάμεσα στα παιδιά των γεννηθέντων από τη Γη ανθρώπων που είχαν μάθει γραφή, επιστήμη και σοφία» από τους αγγέλους. Σε μια γραφή, στο βιβλίο των παρατηρητών, μαθαίνουμε ότι οι Παρατηρητές είναι άγγελοι και ότι υπάρχουν καλοί και κακοί Παρατηρητές. Μας λένε ότι οι Παρατηρητές είναι άγγελοι του Κυρίου "έρχονται κάτω στη Γη για να καθοδηγήσουν τα παιδιά των ανθρώπων και να επιφέρουν δικαιοσύνη και ισότητα στη Γη". Αλλά στην περίπτωση των ασεβών ή κακών αγγέλων, η επιστήμη που διδάσκουν μετατρέπεται σε κακούς σκοπούς εξαιτίας των αμαρτιών τους. Η αμαρτία τους είναι ότι επιτρέπουν στη σεξουαλική τους όρεξη να τους κυριαρχήσει: «Όταν οι κακοί Παρατηρητές κατέβηκαν και είδαν τις κόρες του ανθρώπου, άρχισαν να διαφθείρονται μαζί τους. Όταν οι γιοι του Θεού είδαν τις κόρες του ανθρώπου, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τις ορμές τους.» Αυτοί οι Παρατηρητές πέφτουν από την χάρη του Θεού όταν ο Ενώχ ταξιδεύει στον ουρανό σε φυσική μορφή για να καταθέσει εναντίον τους. Λέει στον Θεό ότι οι Παρατηρητές "είχαν αρχίσει να πηγαίνουν στις κόρες των ανθρώπων, έτσι ώστε να γίνουν ανήθικες". Ως τιμωρία για τις αμαρτίες των κακών παρατηρητών ενάντια στην ανθρωπότητα, ο Θεός καταστρέφει την ανθρωπότητα, συμπεριλαμβανομένης της υβριδικής φυλής των όντων που είναι οι απόγονοι των ανθρώπων και των παρατηρητών, προκαλώντας μια μεγάλη πλημμύρα. Οι κακοί Παρατηρητές τίθενται σε ένα φλογερό λάκκο και φυλακίζονται από τους τέσσερις αρχηγούς των καλών παρατηρητών, των αρχαγγέλων, Μιχαήλ, Σαριήλ, Ραφαήλ, Γαβριήλ.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα αναφορά στους Παρατηρητές βρέθηκε στο ίδιο σπήλαιο με τα βιβλία του Ενώχ, αλλά δεν ήταν γνωστή μέχρι το 1992, όταν δύο Βιβλικοί λόγιοι, ο Robert Eisenman και ο Michael Wise, δημοσίευσαν το βιβλίο τους, “Τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας αποκαλύπτονται”. Μεταξύ των 50 εγγράφων που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σε αυτό το βιβλίο είναι μια αναφορά στους Παρατηρητές που είναι μοναδική, καθώς παρέχει μία από τις λίγες φυσικές περιγραφές τους. Το κείμενο, που ονομάζεται "Διαθήκη του Αμράμ", περιγράφει την εμπειρία ενός ατόμου που ονομάζεται Αμράμ όπου «ένας άγγελος και ένας δαίμονας» παλεύουν για την δικαιοδοσία της ψυχής του: «[Είδα τους Παρατηρητές] στο όραμά μου, το ονειρικό όραμα. Δύο [άντρες] πολεμούσαν για μένα. Τους ρώτησα: Ποιοι είσαστε εσείς που έχετε δικαιοδοσία απέναντί μου; Μου απάντησαν: Εμείς [έχουμε εν] δυναμώσει και κυβερνήσει όλη την ανθρωπότητα. Μου είπαν: Ποιόν από εμάς διαλέγεις να [σας] κυβερνήσει; Σήκωσα τα μάτια μου και κοίταξα. Ένας από αυτούς ήταν τρομακτικός στην όψη, [σαν ε] ρπετό, ο μ[ανδύας του] πολύχρωμος αλλά σκοτεινός... [Και κοίταξα ξανά], και στην εμφάνισή του, το πρόσωπό του ήταν σαν της οχιάς... [του απάντησα]: Αυτός [ο παρατηρητής] ποιός είναι; Μου απάντησε: Αυτός ο Παρα[τηρητής]... [και τα τρία ονόματά του είναι Μπελιάλ και πρίγκιπας του σκότους] και Βασιλιάς του Κακού. Αυτό που κάνει αυτή τη μαρτυρία ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι αυτός ο ελάχιστα γνωστός χαρακτήρας που ονομάζεται Αμράμ είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο. Ο Αμράμ, καθώς αποδείχθηκε, ήταν ο πατέρας ενός από τους πιο διάσημους επαφικούς της ιστορίας, ο άνθρωπος που παρέδωσε τους Εβραίους από τη δουλεία στην Αίγυπτο. Αυτό το πρόσωπο δεν είναι, φυσικά, άλλο από τον Μωυσή!


Εξωγήινοι ερπετοειδής Θεοί

Αν αυτή ήταν η μόνη αναφορά σε ερπετοειδή όντα σε αρχαία κείμενα, θα μπορούσε εύκολα να απορριφθεί, αλλά οι ιστορίες τέτοιων πλασμάτων χρονολογούνται από τα αρχαιότερα ανθρώπινα γραπτά, εκείνα του Σουμέρ (που σημαίνει «γη των κηδεμόνων»), της Βαβυλώνας (που σημαίνει " πύλη των θεών ") και άλλων πολιτισμών της αρχαίας Μεσοποταμίας. Μεταξύ των χιλιάδων δισκίων αργίλου που ανακτήθηκαν και μεταφράστηκαν από την αρχαιότερη καταγεγραμμένη ιστορία, είναι έγγραφα που καταγράφουν γεγονότα που χρονολογούνται από πριν 240.000 χρόνια. Μία από αυτές, η λίστα των Σουμέριων βασιλιάδων, αναφέρει την ιστορία του θεού, Άνου, αρχηγού θεού εξωγήινης φυλής που ονομάζεται Ανουνάκι, και των γιων του, Ένκι και Ενλιλ. Είναι φανερό από τα κείμενα και τις εικονογραφήσεις που άφησαν οι Σουμέριοι ότι τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς τους "θεούς", συμπεριλαμβανομένου του Ένκι (επίσης γνωστού ως Έα), είχε ερπετοειδής εμφάνιση. Είναι ο Ένκι που έδωσε στους πρώτους ανθρώπους το καρπό του δέντρου της γνώσης και που αργότερα έσωσε την ανθρωπότητα προειδοποιώντας κάποιον “τύπου” Νώε για την μεγάλη πλημμύρα. Αυτές οι ιστορίες είναι τόσο παρόμοιες με την Παλαιά Διαθήκη που μπορούμε να καταλήξουμε μόνο στο συμπέρασμα ότι οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης δανείστηκαν μεγάλο μέρος από αυτές. Στην Σουμεριακή ιστορία, ο Ένκι έχει το καθήκον να δημιουργήσει μια εργατική δύναμη για να βοηθήσει τους Ανουνάκι να εξορύξουν το μετάλλευμα για το οποίο ήρθαν στη Γη. Αυτό το κάνει με μεγάλες δοκιμές και λάθη, δημιουργώντας στην πορεία παράξενα πλάσματα. Ο θρύλος υπονοεί ότι ο Ένκι διέθετε μια εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία που περιελάβανε τη δυνατότητα γενετικής τροποποίησης των ιθαγενών ειδών. Χρησιμοποιώντας μια μυστηριώδη διαδικασία για να δημιουργήσει μια πηλοειδή ουσία, ήταν σε θέση να "δεσμεύσει πάνω της, την εικόνα των θεών", υποδεικνύοντας ότι ο Ένκι χρησιμοποίησε γονίδια Ανουνάκι για να δημιουργήσει ένα υβριδικό είδος. Υπονοεί επίσης ότι μερικοί από τους πρώτους ανθρώπους μπορεί να είχαν μια ερπετοειδής εμφάνιση.

Οι Ερπετοειδής πρόγονοί μας

Όσο γελοίο και απεχθές αν ακούγεται, είναι κοινώς αποδεκτό από τη σύγχρονη επιστήμη ότι οι πρώτοι πρόγονοι του ανθρώπου μπορεί να ήταν ερπετά. Σύμφωνα με τη δαρβινική εξήγηση για την προέλευση του ανθρώπινου είδους, τα θηλαστικά εξελίχθηκαν από ερπετά και απέκτησαν εξουσία πάνω στη Γη μόνο μετά από μια μεγάλη καταστροφή αμφιλεγόμενης φύσης, η οποία κατέστρεψε τους δεινόσαυρους. Θεωρείται ότι μόνο τότε τα θηλαστικά ήταν ικανά να πολλαπλασιάζονται και τελικά να εξελίσσονται σε ευφυή όντα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η αρχαία σουμεριανή ιστορία της δημιουργίας παραλληλίζεται τόσο πολύ της δαρβινικής άποψης. Και στις δύο περιπτώσεις, οι άνθρωποι λέγεται ότι σχετίζονται με μια ανώτερη φυλή ερπετών και, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, ένας μεγάλος κατακλυσμός εξαλείφει τα παλαιότερα είδη. (Στην Αγία Γραφή, ήταν η υβριδική φυλή των γιγάντων γνωστών ως Νεφελίμ που ο Θεός θέλησε να καταστρέψει.) Τέλος, και στις δύο ιστορίες, οι επιζώντες της καταστροφής ξεκινούν εκ νέου, εξελισσόμενοι τελικά σε ανθρώπους. Στο βιβλίο του Οι Δράκοι της Εδέμ (The Dragons of Eden), ο αξιόλογος αστρονόμος Dr. Carl Sagan εικάζει για την ερπετοειδής προέλευση των ανθρώπων και για το μυστηριώδες άλμα στην εξέλιξη του εγκεφάλου που μπορεί να βρεθεί στα απολιθώματα. Παρατηρεί ότι εάν οι άνθρωποι εξελίχθηκαν φυσικά από ερπετά, όπως υποστηρίζουν οι Δαρβινιστές, θα έπρεπε να τους πήρε 200 εκατομμύρια χρόνια για να εξελιχθούν πρώτα τα θηλαστικά και στη συνέχεια πέντε έως δέκα εκατομμύρια χρόνια για να εξελιχθούν οι άνθρωποι. Αλλά σημειώνει, με εξαιρετική αμηχανία, ότι το αρχείο των απολιθωμάτων δεν επιβεβαιώνει αυτό το συμπέρασμα. Στην πραγματικότητα, η εξέλιξη των θηλαστικών, και ιδιαίτερα των ανθρώπων, επιτεύχθηκε πολύ γρήγορα, "σε μια μεγάλη έκρηξη της εξέλιξης του εγκεφάλου". Τα στοιχεία για αυτό είναι ξεκάθαρα στο γεγονός ότι τα πέτρινα εργαλεία δεν εμφανίζονται σταδιακά, αλλά μάλλον "εμφανίζονται με τεράστια αφθονία όλα μαζί". Σε σύγχυση, ο Sagan καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "δεν υπάρχει τρόπος να το εξηγήσουμε αυτό εκτός αν οι Αυστραλοπίθηκοι είχαν εκπαιδευτικά ιδρύματα", για να διδάξουν τη δημιουργία εργαλείων. Φυσικά, υπάρχει μια άλλη εξήγηση, αλλά όχι καμία που οποιοσδήποτε επιστήμονας θα τολμούσε να εξετάσει. Αυτή η εναλλακτική λύση είναι να παραδεχτούμε ότι ο Θεός ή όμοια με τον Θεό όντα είχαν εμπλακεί με κάποιο τρόπο στην επιτάχυνση της εξελικτικής διαδικασίας.

Το ερπετοειδές μέρος του εγκεφάλου


Ο Σάγκαν συνεχίζει να μπερδεύεται σχετικά με τις ομοιότητες μεταξύ του ερπετοειδής εγκεφάλου και του ανθρώπινου εγκεφάλου. Επισημαίνει ότι στον πυρήνα του ανθρώπινου εγκεφάλου βρίσκονται απομεινάρια του ερπετοειδές παρελθόντος μας. Αυτό το τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο είναι γνωστό ως  σύμπλεγμα Ε (ερπετοειδές σύμπλεγμα), λέγεται ότι είναι το μέρος του νου το οποίο εκτελεί τις λειτουργίες των δεινοσαύρων - επιθετική συμπεριφορά, εδαφικότητα, τελετουργία και καθιέρωση κοινωνικών ιεραρχιών. Το μεσαίο στρώμα ονομάζεται περιοριστικό σύστημα και πιστεύεται ότι παράγει αγάπη, μίσος, συμπόνια και συναισθηματικότητα-χαρακτηριστικά που πιστεύεται ότι είναι αποκλειστικά των θηλαστικών. Το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου, του νεο-φλοιού ή του εξωτερικού στρώματος πιστεύεται ότι είναι το κέντρο της λογικής και της συζήτησης και "το μέρος όπου γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού". Για άλλη μια φορά, η επιστήμη φαίνεται να συμφωνεί με τους αρχαίους μύθους δημιουργίας, επειδή ήταν η γνώση του καλού και του κακού (που τους δόθηκε από ένα φίδι) που προκάλεσε την πρώτη γυναίκα και έπειτα τον άντρα να πέσει από την εύνοια του δημιουργού της. Εάν ο δημιουργός ήταν ερπετοειδής, τότε θα μπορούσε να συμβεί, ότι με το να γίνει θηλαστικό - και την ανάπτυξη ενός νεο-φλοιού - η ανθρωπότητα έγινε λιγότερο ερπετοειδής, φεύγοντας έτσι από την εύνοια του. Άλλα αρχαία κείμενα επιβεβαιώνουν αυτό το ανησυχητικό συμπέρασμα. Το 1945, σε μια μικρή πόλη στην Αίγυπτο βρέθηκε ένα πήλινο βάζο που φέρει αρχαία χειρόγραφα παρόμοια με τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Αυτά είναι γνωστά ως κείμενα Nag Hammadi, που ονομάστηκαν από την πόλη από την οποία βρέθηκαν. Λένε την ιστορία της ανθρώπινης δημιουργίας κατά αυτόν τον τρόπο: Τα σώματα του Αδάμ και της Εύας ήταν επικαλυμμένα με ένα κερατοειδές δέρμα που ήταν τόσο φωτεινό όσο το φως της ημέρας, σαν ένα φωσφορούχο ένδυμα. Έτσι φαίνεται ότι δεν χρειάζονταν ρούχα. 
Επιπλέον, αυτά τα κείμενα μαρτυρούν μια πολύ διαφορετική ιστορία σχετικά με το δέντρο της γνώσης από εκείνη που λέγεται στη Γένεση: “Πήρε μερικά από τα φρούτα του και έφαγε και έδωσε και στον άντρα της... Τότε το μυαλό τους άνοιξε. Γιατί όταν τα έφαγαν, η λάμψη της γνώσης φώτισε μέσα τους. Όταν είδαν τους δημιουργούς τους, αηδίασαν, αφού η μορφή τους ήταν κτηνώδες. Κατάλαβαν πολλά. " Σε ένα άλλο αρχαίο εβραϊκό έγγραφο, γνωστό ως The Haggadah, γίνεται σαφές ότι το ερπετό δεν ήταν απλώς ένα φίδι: "Μεταξύ των ζώων, το ερπετό ήταν αξιοσημείωτο. Από όλα αυτά, είχε τις καλύτερες ιδιότητες, σε μερικές από τις οποίες έμοιαζε με τον άνθρωπο. Όπως ο άνθρωπος, στεκόταν στα δύο πόδια, και σε ύψος ήταν όσο μία καμήλα. Τα ανώτερα διανοητικά του χαρίσματα τον οδήγησαν να γίνει άπιστος. Ομοίως εξηγεί τον φθόνο του άνδρα, ειδικά στις συζυγικές του επισκέψεις... Για τιμωρία της Εύας που προκάλεσε, ο Θεός είπε: Σας δημιούργησα για να είσαστε βασιλιάδες απέναντι στα ζώα... αλλά δεν ήσασταν ικανοποιημένοι... Σας δημιούργησα να στέκεστε όρθιοι... γι'αυτό θα βγαίνετε από την κοιλιά σας.” Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία από το αμυδρό παρελθόν φαίνεται να παρέχουν τουλάχιστον κάποια υποστήριξη για την υπόθεση ότι οι σημερινοί επιβαίνοντες των ΑΤΙΑ, ερπετοειδής ή άλλοι, είναι ακριβώς αυτοί που λένε ότι είναι - οι αρχαίοι φύλακες της Ανθρωπότητας. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε η θεωρία ότι τα ΑΤΙΑ καθοδηγούνται από εξωγήινους από άλλους πλανήτες πρέπει να επανεξεταστεί προσεκτικά. Ωστόσο, όποια και αν είναι η απάντηση, είναι σαφές ότι οι ερευνητές των ΑΤΙΑ έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους.
_______________________________________
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Κείμενα, γραφικά, λογότυπα, φωτογραφίες, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και ως συλλογικό έργο προστατεύεται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η μη τήρηση των ανωτέρω επισύρει τις κυρώσεις του Ν. 2121/1993, άρθρο 66.